Dačić sa generalnom sekretarkom OEBS o saradnji 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa generalnom sekretarkom OEBS Helgom Šmid o saradnji dve strane.

Dačić je rekao da se Srbija uvek zalagala za jačanje OEBS i konstruktivan dijalog o svim pitanjima, saopštio je njegov kabinet.

On je preneo spremnost Srbije da nastavi rad na reformi i unapređenju rada OEBS i zahvalio na podršci koju ta organizacija pruža Srbiji u reformskim procesima, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Šmid je zahvalila na podršci koju Srbija kontinuirano daje radu OEBS, ukazujući na „partnerski odnos i dobru saradnju“ Misije OEBS u Beogradu sa srpskim organima.

Dodala je da OEBS nastoji da prilagodi aktivnosti potrebama zemlje domaćina i da na najbolji način pomogne i podrži reformske procese.

Šmid je kazala da kao generalna sekretarka OEBS može da garantuje da neće biti odstupanja od principa statusne neutralnosti te organizacije u vezi sa pitanjem Kosova, stoju u saopštenju.

Dačić i Šmid su razgovarali i o aktivnostima Skupštine Srbije, procesu ustavnih reformi, međustranačkom dijalogu i predstojećim izborima u Srbiji 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari