Dan za trudnice – besplatna predavanja o porođaju bez stresa i dojenju bez bola 1Foto: Pixabay

Besplatno predavanje Dan za trudnice „Mamina priča“ održava se danas u beogradskom hotelu Metropol, gde će stručnjaci iz oblasti ginekologije i akušerstva govoriti o tome kako izgleda porođaj bez stresa, ali i kako da dojenje mamama ne bude bolno iskustvo.

Među predavačima su prim dr. Ivan Bojović, specijalista ginekologije i akušerstva koji trenutno živi i radi u Milanu, ali je 22 godine radio u jednom beogradskom porodilištu i svojevremeno je po oceni mnogih mama dobio titulu najboljeg ginekologa.

Babica Marija Puletić govoriće o tome kako trudnice treba da se pripreme i relaksiraju kako bi sebi olakšale porožaj. Iza nje su 18 godina radnog iskustva u porodilištu i više od 2.000 edukovanih žena kroz program psihofizičke pripreme za porođaj.

Nakon 12 godina rada u Minhenu na Klinici za neonatologiju, pedijatrijska sestra i specijalista za dojenje Jelena Perić vratila se u svoj rodni grad kako bi svoje znanje i iskustvo prenela mamama u Srbiji. Ona će govoriti o tome zašto dojenje ne sme da boli, kada se postavlja beba na dojku, koji su položaji najbolji za dojenje, kako da se spreči mastitis, ali i kada je potrebna stručna pomoć, kako izgleda nega bebe u prvim danima i zašto je tata važna karika u dojenju.

Trudnice koje nisu iz Beograda ili nisu stigle da se prijave ova predavanja moći će da prate i online, samo je bitno da se prijave na linku u opisu Instagram stranice maminaprica.rs do 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari