Danas (1999): Poginula Milica Rakić, sa Kosova izbeglo 600.000 ljudi

Iz arhive Danasa: Izdanja od 15. do 21. aprila 1999. godine

Ostavite komentar


  1. Zločinački čin NATO alijanse, kao posledica pogubne politike S.Miloševica, koji je zarad opstanka na vlasti, žrtvovao sopstveni narod.Posledice pogrešne politike S.Miloševica i zločinačkog čina NATO alijanse osecamo i dan danas, nažalost. U toj agresiji NATO-a poginulo/ubijeno je stotinjak dece, a nekako se stalno, kako da nazovem, pominje/ističe ime male Milice Rakic. Zašto „skoro“ uvek M.Rakic, šta je sa imenima ostale poginule/ubijene dece u NATO agresiji? Bojana Tošovic stara 11 meseci, Marko Simic star 2 godine, Marko Ivanovic star 4 godine, Dragana Simic stara 4 godine, Dajana Pavlovic stara 5 godina, Branimir Stanijanovic star 6 godina itd. Da li je ispravno/pošteno ne pominjati i njihova imena, kao i imena ostale dece, koja su poginula/ubijena od strane NATO agresora? PS sramotno je da se ni dan danas ne zna tačan broj poginulih/ubijenih!

    1. Slažem se … Srbija nikad nije znala za svoje žrtve…. Uvek je bilo Od-Do… Što znači da nema popisa, nema imena… Zato, bolno je za sve žrtve, ali Milica je simbol stradanje sve dece i tako to treba gledati…. Više puta sam pokretao inicijativu , kroz ovakve komentare, da se Bulevar Mira, u delu od Dvora do KBC ,,Dragiša Mišović“ nazove Bulevarom Milice Rakić… Da se ne zaboravi, a još manje Dušmani da zaborave…Međutim političke strukture ove zemlje potiru sve Naše žrtve…. Mladi danas ulaze kolima na Banjičko stratište kao na izletište, ostavljaju đubre na grobnicana stradalih…. Zato nam je Milica važna…. Da se sećamo, da ne zaboravimo ili ćemo svi pasti u zaborav…. Pročitajte opet ,,Svetle Grobove“ od JJ Zmaja, ako ste zaboravili te stihove vredne svetske baštine….

    1. to sto sam maltretiran u Sarajevu i ostao bez mentalnog blaga pored ubijenih vise od 10.000 ljudi zbog Milosevikcke politike je dovelo moj grad moju republiku moju drzavu u agoniju. Znate li koliko je djece poginulo samo u Sarajevu?

      1. Promašio si temu. A izgleda i da si poprilično glup. Pored toga, stradanje dece u Sarejevu nikako ne opravdava stradanje dece od NATO-a.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.