Danas došao do dokumenta po kome se prostor galerija Narodnog muzeja u Vranju pretvara u punkt za vakcinaciju 1Foto: V. Ristić

Odluka da se prostor od 350 kvadratnih metara korisne površine kojim raspolaže Narodni muzej u Vranju kao javna ustanova, ustupi Zdravstvenom centru u Vranju doneta je na sednici Gradskog veća još 4. oktobra ove godine.

Primena obavezujućeg dokumenta iz za javnost nepoznatih razloga odložena sve do 15.oktobra kada je delegacija Zdravstvenog centra iz Vranja ne najavljeno i bez,kako kažu zapošljeni u galeriji mimo novoimenovane v.d. direktorice Narodnog muzeja Maje Aleksić, ušla van radnog vremena ove kulturne institucije zahtevajući „hitno preimenovanje prostora za vanrednu namenu“.

– Sve je delovalo vrlo arogantno od tih ljudi iz ZC iako svi mi u ovom prostoru uvažavamo aktuelnost epidemiološke situacije – objašnjava za Danas Mirjana Jovanović, istoričarka umetnosti i kustoslinja vranjanske galerije koja u ovom prostoru radi od 1995.godine.

Novinaru Danasa za komentar ovakve odluke nije bio dostupan niko iz gradske uprave. U međuvremenu novinar Danasa je došao u posed dokumenta sa sednice Gradskog veća održane 4. oktobra na kojoj je doneta odluka da se „prostor Gradske galerije Narodnog muzeja u Vranju ustupa Zdravstvenom centru Vranje,radi sprovodjenja imunizacije građana“.

Danas došao do dokumenta po kome se prostor galerija Narodnog muzeja u Vranju pretvara u punkt za vakcinaciju 2

Programske aktivnosti istim dokumentom vezane za već dogovorene izložbe i promocije Galerije trebalo bi da se odvijaju u prostoru Narodnog univerziteta.

Gradsko veće je ovu odluku donelo bez prethodnog sagledavanja adekvatnog prostora iste površine (350 kvadratnih metara) koji se nalazi sprat iznad Galerije sa dve postavke izložbi,a koji koriste stonoteniseri,karatisti i nekoliko udruženja gradjana.

Punkt za vakcinaciju gradjana do sada se nalazio u delu JU Sportska hala ali je iz neobjašnjivih razloga doneta odluka o njegovom preseljenju u centar grada u prostor galerije koja će do daljnjeg biti zatvorena a programi izložbi otkazani zbog neadekvatnosti alternativnog prostora galerije Narodnog univerziteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari