Zahvaljujući akciji naše redakcije – Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca, održanoj u subotu, Danas je bio najčitaniji dnevni list na Zlatiboru, na kome ovih dana vrvi od gostiju.

Uz kupljeni primerak Danasa čitaoci su darivani knjigama, pa su mnogi kupovali i nekoliko primeraka novina. Povod za gostovanje Danasa na Zlatiboru bio je obeležavanje 120 godina organizovanog turizma na najposećenijoj planini u Srbiji.

– Akcija Danasa je uspela i svake godine je sve bolja i ima sve više posetilaca. To je dobra promocija lista Danas i čitalaštva, ali i Zlatibora kao turističkog mesta prve kategorije, i sve to je doprinelo sadržajnijem programu povodom obeležavanju 120 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, kazao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, koji je sa svojim zamenikom Arsenom Đurićem posetio Danasov štand.

Darko Đurović, do pre neki dan direktor Turističke organizacije Zlatibor, a sada rukovodilac projekta pod nazivom Razvoj privatnog preduzetništva u jugozapadnoj Srbiji, koji će biti realizovan u naredne četiri godine, zahvaljujući finansijskoj podršci Ambasade Švajcarske i čiji je cilj povećanje prihoda i zaposlenosti u turizmu i proizvodnji tradicionalnih proizvoda, kaže da bi Danasova akcija trebalo da postane deo programa Zlatiborsko leto, manifestacije koja većgodinama tokom jula i avgusta nudi turistima niz kulturnih, edukativnih, sportskih i zabavnih sadržaja.

– Naš cilj je da da informišemo goste na Zlatiboru, ali i one koji planiraju da budu naši gosti i mislim da smo u tome uspeli, jer je vaša akcija privukla veliku pažnju – ocenio je Đurović.

Novinarka RTS i književnica Vesna ĆorovićButrić, koja odmor provodi na toj planini, kaže da je naša akcija odlična prilika da čitaoci dođu do kvalitetnih knjiga, ali i da se promoviše Danas. – Ko čita Danas, čitaće ga i voleće ga i dalje, a za one koji ne čitaju Danas, ovo je prilika da ga zavole – kaže naša sagovornica, koja povremeno objavljuje u našim novinama.

– Niste mogli da pronađete bolji način i bolju lokaciju za promociju Danasa i čitalaštva – smatra Marija Kovačevićiz Kraljeva, koja svedoči da ne čita štampana izdanja dnevnih novina, većda se informiše na internetu.

Milisav Stojčić, profesor fiskulture u penziji iz Niša, u društvu svoje supruge, koji je na poklon dobio dve knjige, svedoči da je pasionirani čitalac knjiga i kaže da bi bilo bolje da se „uz kupljenu knjigu poklanjaju novine, a ne obratno“.

– Danas, nažalost, ne čitam i ne znam zašto, iskren je Nišlija.

Za razliku od njega Vera Markovićiz Beograda, poreklom Užičanka, koja odmor provodi u zlatiborskom naselju Čolovića brdo, kaže da je redovna čitateljka Danasa i da posebno ceni tekstove našeg urednika Zorana Panovića.

– Kupila sam nekoliko primeraka Danasa da ga promovišem na Čolovića brdu – kaže kroz smeh naša sagovornica.

– Danas čitam sa velikim zadovoljstvom. Kada posmatram vašu akciju, koja nije prva i bilo ih je i u Valjevu, osećam tugu zbog stanja u medijima i novinarskoj profesiji. Zar na ovakav način list kao što je Danas mora da dolazi do čitalaca, a kakve sve novine postoje i opstaju na našem tržištu. Želim vam još više uspeha i još više čitalaca – kazala je Milica Marković, vlasnica kablovske Televizije 3M, koja je registrovana u Valjevu, a čija je poslovnica na Ubu, koja je svoj boravak na Zlatiboru iskoristila da uradi prilog o našoj akciji.

Dobrovoljno davanje krvi

Osim Danasove promocije i darivanja knjiga, na Kraljevom trgu bila je i ekipa Instituta za transfuziju krvi Srbije, koji je, u saradnji sa opštinom Čajetina i Crvenim krstom, organizovao uspešnu akciju dobrovoljnog davalaštva. Među prvim dobrovoljnim davaocima bili su predsednik opštine Milan Stamatovići njegov zamenik Arsen Đurić. Za nekoliko sati akciji su se pridružila 34 davaoca, što je dobar odziv, a ekipe Danasa i Instituta međusobno su razmenile skromne poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari