Danas novo suđenje za tragediju u Ribnikaru 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja jedan od parničnih postupaka roditeljima maloletnog K.K. koji se tereti da je počinio masovno ubistvo u OŠ Vladislav Ribnikar u maju 2023. godine.

Danas se nastavlja parnični postupak protiv V.K. i M.K, kao i njihovog maloletnog sina, a koji je pokrenut po tužbi porodice ubijene devojčice A. D. koja je išla u odeljenje sa dečakom.

Na prethodna dva ročišta iznesene su uvodne reči, a očekuje se da će danas članovi porodice A. D. da daju svoje iskaze.

Oni su V.K, M.K i njihovog maloletnog sina, kao i Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ i Republiku Srbiju tužili za nematerijalnu odštetu zbog nanete duševne boli u visini od 300.000 evra, preneli su mediji nezvanično.

Uporedo se održavaju dva parnična suđenja u kojima je tužena porodica maloletnog dečaka, kao i škola, a u drugom postupku tužbu je podnelo ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece kao i čuvara škole.

Parnični postupak porodice A. D. je odvojen s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere i, u odnosu na njihov zahtev doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine u odnosu na M. K.

Zbog toga, porodica je bila zakonski obavezna da u roku od 30 dana podnese tužbu, tako da je to što se suđenja održavaju odvojeno procesne, odnosno tehničke prirode.

Na početku suđenja zatraženo je i veštačenje cele porodice maloletnog dečaka kako bi se utvrdilo kakvi su bili odnosi unutar porodice jer se sumnja na „rđave navike“, pisali su mediji.

U parničnim postupcima je jedan od tuženih i sam dečak, što nije slučaj u krivičnom postupku, s obzirom na to da u trenutku izvršenja krivičnog dela nije napunio 14 godina, te samim tim nije krivično odgovoran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari