Danas saznaje: Presuda Upravnog suda o Siniši Malom stigla na Univerzitet u Beogradu, sledi nastavak postupka 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Presuda Upravnog suda kojom je poništena odluka Senata Univerziteta u Beogradu o poništavanju diplome doktora nauka ministru finansija Siniši Malom stigla je na Univerzitet prošle nedelje, nezvanično saznaje Danas.

Prema našim saznanjiima, Upravni sud je osim odluke Senata poništio i rešenje Odbora za profesionalnu etiku, ali do objavljivanja ovog teksta nismo uspeli da saznamo iz kog razloga.

Prema pisanju Politike, u obrazloženju presude se navodi da je Upravni sud utvrdio da ne postoji pravni osnov za donošenje osporene odluke kojom se poništava diploma o stečenom naučnom zvanju doktora nauka, koju je Mali stekao odbranivši doktorsku disertaciju na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine.

Na Univerzitetu u Beogradu nisu želeli da komentarišu odluku suda, a kako saznajemo, ova tema neće biti na sutrašnjoj sednici Senata.

Za sada je izvesno da ovim „slučaj“ plagirane doktorske disertacije ministra finansija nije završen i da mu, bar kako sada stoje stvari, najnovijom odlukom Upravnog suda zvanje doktora nauka neće biti vraćeno, niti će mu biti uručena diploma doktora nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari