Danijela Štajnfeld pokrenula stranicu “Stub srama” na Fejsbuku 1Danijela Štajnfeld / Privatna arhiva

„Prvo se je..š za ulogu, pa u filmu i na kraju posle filma jer si nesposoban da je dobiješ talentom. Pa se..š da te neko silovao kasnije“ (msipka).

„Ma ovo treba polomit izlomit dobro pa roknut, ovakve samo je.u narod idi bona ako hoćeš da zaradiš a nemaš posla ideš na ulicu svako će ti ga gurnut za 20 eura“ (aladdin.sakic).

„Trebao je prvo da je bije… da je šamara… pa onda da joj ga nabije do krajnika da se davi, da joj suze krenu… e onda samo na suvo u d..e pa da ga izvadi i opet u grlo direktno… i da joj svrši u oko… desno… al pi..u da joj ne čačka… ništa romantika, zavođenje, šaputanje i sl… pa da vidi šta je silovanje mamu joj je..m“ (Nemanja Jovanović).

Ovo su samo neke od brojnih sramotnih poruka koje glumica Danijela Štajnfeld dobija preko društvenih mreža nakon što je optužila glumca Branislava Lečića za silovanje.

Zbog svakodnevnih pretnji i monstruoznih komentara, Štajnfeld je uz podršku pojedinaca i organizacija iz Srbije otvorila stranicu “Stub srama” na Fejsbuku na kojoj za sada obelodanjuje onlajn uznemiravanje koje prolazi, a cilj je da se obelaodanjuju i uznemiravanja drugih žrtava seksualnog nasilja.

Štajnfeld je na Fejsbuku napisala: “Draga domovino, stranica “Stub Srama” objavljuje onlajn uznemiravanje i mržnju ka nama koje smo progovorile o seksualnom nasilju. Pridruži nam se u razotrkivanju onih koji sramote zrtve. Ti sramoti njih. Napravi skrinšot, pošalji svoj skrinšot adminu Stuba Srama. Potom prijavi i blokiraj račun koji ti je slao hejt. Stani na stranu glasa nas nekoliko koje smo ustale u zaštitu nebrojano žrtava oko tebe koji nemaju bezbednost da progovore”.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula, povodom optužbi Štajnfeld da je Lečić silovao, da „ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“.

Nakon toga, Štajnfeld je Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu preko svog advokata uložila prigovor na rešenje tužilaštva.

Prema saznanjima Danasa, Apelaciono tužilaštvo još nije donelo odluku povodom žalbe glumice.

Štajnfeld je povodom odluke tužilaštva izjavila da „tužilaštvo kao da ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza da započne sudski postupak“, i da postoje brojni svedoci, uključujući i žrtve, ali i materijalni dokazi koji potvrdjuju njenu traumu izazvanu Lečićevim seksualnim nasiljem.

Ona je podsetila da postupak iniciralo upravo tužilaštvo posle medijskih objava o filmu “Zaceli me“.

Na stranici “Stub srama” može se pročitati i komentar (nije lektorisan, prim, aut.) izvesne Sanje Gudelj koja je Danijeli napisala: “Neko ko zeli da stekne slavu preko skandala. Poznato nam je da Amerika stiti Jevreje i da se svugje u svijetu medjusobno razmnožavaju da nebi dijelili bogatstvo. Majka i sestra su odmah spicile kod oca u Jerusalem. A jeste li se osvrnuli na dotičnu sta radi u Njujorku dok smrce ima odnos s jednim ili 2musksrca uzivajuci da to radi dok gleda zivotinje. KAKO BI VI TO NAZVALI I KOMPOTENTNA NEKOGA OSUDJIVATI ZA NESTO.KAD JE ISTINA STO SE NIJE SUOCILA S NJIM feys / feys i odmah nakon silovanja navodnog nepuna 4h nastavila snimanje s njim. KAKO JE NIJE BILO STRAH DA JE OPET NE SILUJE PITAM SE (smajli). Smjesno i presmjesno, cifutska posla.

Još neke od gnusnih poruka koje je Danijela Štajnfeld dobila su: “Ajde bre nosi se u ku…c” (Stanojević Nenad – sone_1244); “E majke ti ga nabijem kurvinske” (mis200amg); “Samo u d..e te treba silovati” (banancevic); “E samo ovo da kažem i neka te je silovao to si i zaslužila” (Aleksandar Aca Lukić); “Čujem dobro pušiš ku..c, pa želim znati cenu” (Aleksandar Ristić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari