Đaci i profersori Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ svečanom akademijom obeležili su Dan škole i završetak petodnevne manifestacije „Kraljevski dani“. Nakon svečane akademije organizovana je proslava za sve radnike škole, bivše radnike, goste iz lokalne samouprave, kao i za ostale goste iz kulturno-javnog života iz Požarevca. Tom prilkom finansijski direktor „Autotransportnog“ preduzeća , Mirjana Marković, inače bivši đak škole uručila je laserski štampač kao poklon preduzeća, učenicima odeljenja II/1. Poklon je, uz zahvalnost darodavcu, primila učiteljica Ljubinka Jeremić.


Učenici iz drugih škola Srbije, članovi Asocijacije istoimenih škola koji su na svečanost doputovali sa svojim profesorima, bili su smešteni u domovima svojih vršnjaka u Požarevcu. Pomoćnik direktora škole Vidoje Lilić kaže da su „Kraljevski dani“ trajali od 1o. do 16. decembra i da su bili ispunjemi brojnim kulturnim i sportskim dešavanjima.

– Tokom manifestacije „Hajde svete budi dete“ naši učenici, koji uče engleski, francuski i italijanski jezik, izveli su prigodne dramske predstave na tim jezicima. Usledilo je pesničko veče, gde nam je gostovao pesnik Nedeljko Popadić i gde smo predstavili novi broj našeg časopisa „Đačko srce“. Posebno je bilo dobro posećeno „Etno veče“ na kome su sem naših učenika učestovali i đaci iz škola koje nose ime „Kralj Aleksandar I“ iz Novog Beograda, Mačvanskog Prnjavora i Jadranske Lešnice. Gostovao je kod nas i hor „Lazarice Požarevačke gimnazije a na Akademiji i Dragoljub Firunović Firul, pevač etno pesama, ističe pomoćnik direktora Lilić.

Sem kulturnih zbivanja za učenike su bili veoma interesantni i sportski susreti sa vršnjacima iz istoimenih škola Srbije a posebno odbojkaški meč sa profesorima koji su učenici izgubili sa 2:1. U okviru Kraljevskih dana organizovan je na Novom Beogradu turnir u tenisu koji su osvojili učenici škole „Kralj Aleksandar I“ iz Požarevca. Lazar Marjanović učenik osmog razreda priča da je bilo sve super i da mu je drago što su u tenisu osvojili prvo mesto i školi doneli veliku medalju. Posebno su za vreme Kraljevskih dana bili srećni braća Milan i Kristijan Jevtić koji su ugostili druga iz škole u Mačvanskom Prnjavoru. Učenici Asocijacije škola „Kralj Aleksandar I“ pisali su nagradni temat „Moji đački dani u školi ,Kralj Aleksandar“ i po oceni žirija najbolje radove imale su Anđela Kalabić učenica VI razreda iz Mačvanskog Prnjavora i Jovana Branić učenica VIII razreda iz Požarevca. Knjige najboljim literarnim i likovnim radovima darivao je princ Aleksandar II Karađorđević.

Poklon FK „Crvena zvezda“

U OŠ „Kralj Aleksandar I“ postoji aktiv Društva prijatelja FK „Crvena zvezda“ iz Beograda. Iz marketinga ovog kluba za đake požarevačke škole stigli su na poklon dresovi, šalovi i kape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari