Debata o budžetu Leskovca: Nema kapitalnih projekata, budžet loše isplaniran 1Foto: M. Ivanović

Iako je budžet grada Leskovca za narednu godinu projektovan na iznos od 6,1 milijardu dinara, Jelena Spirić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP), i lider Grupe građana Za Leskovac – zajedno Nenad Zdravković, gostujući u emisiji portala JuGmedia, ocenili su da je „nacrt budžeta skup lepih želja i bajka, a ne realnost“.

Spirić i Zdravković su rekli da u nacrtu „nema kapitalnih projekata, te da se neki prenose iz godine u godinu“.

„Nema transfera sa drugih nivoa vlasti jer nema projekata, a nema projekata zato što ne znaju da ih napišu. Od šest kapitalnih projekata, planiranih ranije, niti jedan nije ostvaren, a tri su realizovana samo 20 odsto“, kazao je Zdravković i dodao da se sa „ORIO projektom“, navedenim u nacrtu budžeta, „kasni sedam godina“.

Spirićeva je kao primer nerealizovanih kapitalnih projekata navela da se tri godine zaredom planira izgradnja vrtića u Mesnoj zajednici „Moša Pijade“.

„Za tu kapitalnu investiciju je utrošeno nula dinara i isto toliko za rekonstrukciiju bolnice, iako su planirane 2,2 milijarde. Za ovu godinu je planirana i energetska sanacija Trgovinske škole, a ni dinar nije potrošen, kao i za renoviranje i dogradnju Dečjeg dispanzera“, rekla je Spirić.

Ona je navela da će budžet za narednu godinu biti „u deficitu od 503 miliona“.

„Ovo rukovodstvo Leskovca ne ume da napravi prihode i nema nikakav plan“, ocenila je sagovornica portala JuGmedia.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, za Danas je rekao da se u budžetu Leskovca „svakog dana nalazi između 850 i 950 miliona dinara“.

„Nama je budžet prošle godine bio realizovan sa 98,2 odsto. Uradili smo puteve, ambulante, škole, sve više nego svi oni zajedno u prethodnom periodu. Šta kažu ovi iz takozvane opozicije zaista nije vredno komentarisati, jer su svi oni imali poziciju odgovornosti gde su pokazali šta znaju i umeju“, rekao je Cvetanović za Danas.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari