Debata o kvalitetu informisanja 1

Javna debata o stanju medija i kvalitetu informisanja građana, u organizaciji „Slavko Ćuruvija fondacije“, biće danas održana u Domu omladine u Kragujevcu.

Debata se organizuje u okviru serije razgovora o problemima sa kojima su suočeni lokalni mediji u Srbiji, kako bi se omogućilo da se tokom medijske reforme čuje glas lokanih zajednica i kako bi njihov glas bio prenet državnim institucijama koje rade na novoj medijskoj strategiji.

Organizatori su najavili da će pokušati da odgovore i na pitanja kako se medijska reforma odrazila na kvalitet javnog informisanja u gradovima širom Srbije i na položaj medija i novinara u tim sredinama i kako su promene proteklih godina u medijskoj sferi uticale na redovno izveštavanje građana o svim pitanjima od značaja za njihov život.

U debati će učestovati urednik „Kragujevačkih novina“ Miroslav Jovanović, novinarka portala „Pressek“ Marija Obrenović, i programski direktor fondacije „Slavko Ćuruvija“ Ilir Gaši.

„Slavko Ćuruvija fondacija“, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), serijom razgovora i javnih tribina prikuplja iskustva građana, novinara, urednika, vlasnika medija i predstavnika lokalne samouprave u sprovođenju medijske reforme, saopštili su organizatori.

Debate o stanju medija i kvalitetu informisanja građana održane su u Požarevcu, Subotici, Novom Pazaru, Leskovcu, Užicu i Pančevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari