Dečak sa snimka na kojem je zabeleženo nasilje ispisan iz škole u Sremskoj Mitrovici 1Foto: mitrovica.info

I napadač i žrtva vršnjačkog nasilja koje je zabeleženo na snimku podeljenom na društvenim mrežama su učenici Ekonomske škole u Sremskoj Mitrovici potvrđeno je Danasu u toj školi.

Kako nam je rečeno, škola ne može da pokrene disciplinski postupak protiv nasilnog učenika jer se napad nije dogodio u školi i školskom dvorištu, već u blizini ove obrazovne ustanove.

Na društvenim mrežama za vikend se pojavio snimak brutalnog nasilja na kojem se vidi kako je dečak najpre šutira drugog dečaka koji je sedeo na klupi, a nakon što je pao, zadao mu je još nekoliko udaraca.

Da se incident dogodio pre sedam dana u blizini Ekonomske škole Danasu je juče potvrđeno u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica.

Kako nam je rečeno, policija je reagovala odmah po saznanju da se ovaj slučaj nasilja dogodio, a maloletni počinilac je procesuiran u saradnji sa Višim javnim tužilatvom za maloletnike.

Prema našim saznanjima, napadač je bio učenik prvog razreda Ekonomske škole, a nakon ovog slučaja nasilja majka ga je ispisala iz te škole.

Zbog blažih incidenata i izostanaka koje je pravi od početka školske godine sa njim je prethodno već obavljen razgovor i škola je preduzela sve mere, saznajemo u ovoj ustanovi.

Više detalja nismo uspeli da saznamo jer je direktor Ekonomske škole bio odsutan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari