Dečja pijaca u Zrenjaninu kao mesto za druženje, učenje i humanost 1foto Nadica Jakovljev/Danas

U organizaciji Sekcije za žensko preduzetništvo Unije poslodavaca u zrenjaninskom Plankertu održana je dečja pijaca.

Na dečjoj pijaci koja je već postala tradicija, najmlađi prodaju ono što im više nije potrebno, od igračaka do školskog pribora, ono što sami ili uz pomoć odraslih naprave.

Na tezgama se nađu i domaći kolači i limunad, a deo prihoda sa pijace redovno se donira u humanitarne svrhe.

– Dečja pijaca postala je tradicionalna manifestacija, a ono što nam je bio cilj, kao organizatorima, mogu da kažem da se i ostvarilo. Okupimo mališane, malo ih učimo preduzetništvu, učimo da stvari koje im više nisu potrebne nije nužno baciti, nekom su još zanimljive i korisne, i tako stvarima produžavamo životni vek – kaže Izabela Balint, izvršna direktorka Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Prema njenim rečima, uče najmlađe humanosti.

– I što je najvažnije, ovde se deca upoznaju, lepo druže i provedu zanimljivo prepodne. Ove godine smo organizovali radionicu na kojoj su zaposleni iz jedne zrenjaninske štamparije naučili mališane da naprave svesku. Mislim da smo uspeli u naumu da dečja pijaca postane redovna manifestacija i da Zrenjaninci znaju da postoji mesto gde nešto mogu doneti za prodaju ali i mesto gde se mogu kupiti lepe stvari – naveela je ona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari