Dejan Bulatović: Može li se očekivati oštra reakcija prema političarima koji nonšalanto iznose lažne afere? 1Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ/MO

Poslanik Dejan Bulatović danas je u parlamentu upitao predsednicu vlade Anu Brnabić i ministra pravde Maju Popović da li se može očekivati oštra reakcija prema političarima koji na konferencijama za novinare „nonšalanto iznose lažne afere, kao što je bila afera Morović“.

Bulatović je izjavio da je jedna političarka tom aferom „nanela ozbiljan udarac Ministarstvu odbrane“ i upitao da li se mogu očekivati sankcije, bez obzira na poslanički imunitet.

Maja Popović je navela da je tužilaštvo samostalni organ i da će postupak biti pokrenut u slučajevima da postoje dokazi o krivičnom delu.

Ana Brnabić je ocenila da je ogroman problem potpuna neodgovoronost kada se plasiraju poluinformacije i laži koje inkriminišu državne institucije i funkcionere.

„Morović je jedna od najočiglednijih neistina“, rekla je Ana Brnabić i dodala da je vlast u proteklih 10 godina „dozvolila da svako priča šta hoće, širi dezinfomacije i neistine, što je potpomognuto tajkunskim medijima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari