"Demonstracije u Novom Sadu organizovala agresivna, građanski orijentisana skupina": Vučić o protestu u Novom Sadu 1Foto. FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je protest „Buna protiv mafije“ u Novom Sadu organizovala „agresivna, građanski orijentisana skupina“ i naglasio da će odgovarati oni koji su razbili prozor na prostorijama Srpske napredne stranke (SNS) tokom protesta.

„Postoiji jedna ta agresivna skupina, građanski orijentisanih, ne bih želeo da kažem antisrpski orijentisanih, koji su najsnažniji u želji da se hitno uvedu sankcije Rusiji, da se osudi Republika Srpska, da se Srbija povuče sa Kosova i oni su organizovali te demonstracije večeras“, rekao je Vučić za Pink.

Ocenio je da su oni „prilično agresivni“ i da su prostorije SNS-a napali zbog srpskih zastava koje su bile istaknute na njima.

„Zbog toga će, razume se, odgovarati oni koji su ta nedela počinili“, naglasio je Vučić.

Po njegovim navodima, demonstranti su prošle nedelje, na prvom protestu u Novom Sadu imali „kutije sa miševima, farbe, kamenice, petarde i suzavce“ i naveo da su sa tim hteli da uđu u zgradu da spreče donošenje Generalnog urbanističkog plana.

„To naravno nije dozvoljeno. Sad vi mislite da je to neki fini skup, pa ih je neko iz čista mira napao. To su isti ljudi koji svaki put prave iste nerede i oni uživaju u svojim neredima i vole da se hvale da su počinili neke nerede“, kazao je predsednik.

Istakao je i da mu je drago što su pojedine političke stranke, poput Ne davimo Beograd, vozom „Soko“ otišle na protest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.