– Policijski službenici Policijske uprave Pirot juče su uz krivičnu prijavu priveli istražnom sudiji Opštinskog suda u Babušnici Radosava Z. (46) iz Pirota zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja, krađa i krivično delo uništavanja tuđih stvari kojim je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 1.650.000 dinara.

U saopštenju Policijske uprave Pirot piše da je istražni sudija Opštinskog suda u Babušnici posle saslušanja pustio Radosava Z. da se brani sa slobode.

    „Radosav Z. u svojstvu direktora preduzeća Hram Teodora Kecman i kao zakupac hotela Mir u Zvonačkoj banji kraj Babušnice u toku oktobra 2006, bez znanja i saglasnosti zakupodavca Ugostiteljsko-turističkog preduzeća ''Srbija'' iz Pirota, demontirao je radijatore iz hotela i cevi od elektro, vodovodnih, grejnih i ventilacionih instalacija koje je u svojstvu fizičkog lica prodavao kao sekundarne sirovine preduzeću ''Niki metal'' iz Pirota”, piše između ostalog u saopštenju policije. Osumnjičeni je u periodu od februara do aprila 2008. posle isteka ugovora o zakupu hotela Mir, uklonio prozore, vrata, delove spoljnih zidova, porušio i uklonio ograde terasa, unutrašnje elektroinstalacije, pregradne zidove, i krov i hotel učinio neupotrebljivim za pružanje ugostiteljskih usluga i medicinskih tretmana potencijalnim gostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari