Desničari upali na predstavu o Srebrenici, publika i glumci ih terali napolje (VIDEO) 1Foto: N1

Oko 20 osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima i obrisima Kosova upalo je na izvođenje predstave „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“ u Kolarčevoj zadužbini, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava.

Kako je preneo N1, policija ih je posle verbalnog sukoba sa rediteljem i glumcima izvela napolje.

Grupa koja je upala na predstavu pokušala je u više navrada da nadglasa reditelja Zlatka Pakovića uzvicima da u Srebrenici nije bilo genocida i da je Ratko Mladić heroj, da bi posle toga počeli da pevaju nacionalističke pesme.

Organizatori su u nekoliko navrata apelovali na pripadnike MUP-a u civilu da izbace provokatore kako bi se predstava nastavila u miru, na sta je jedan od njih rekao da su mu ruke vezane, javlja naš reporter. Tek nakon što su glumci izašli sa njima da razgovaraju, policija je izvela nacionaliste iz sale.

Glumcima se pridružila i publika, koja je pokušala da izbaci desničare napolje.

Na pitanje novinara zbog čega nisu sprečili ulazak ljudi sa očiglednim nacionalističkim obeležjima, za koje se moglo proceniti sa kakvim namerama dolaze, jedan od pripadnika policije rekao je da je ulaz slobodan i da nisu mogli da reaguju, ali da će sve procesuirati. Dodao je da je bilo bitno da ne dođe do fizičkog konflikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari