Diana Dabetić i Nemanja Majdov najbolji sportisti SD Crvena zvezda 1Foto: SD Crvena zvezda

Dvostruka svetska i evropska šampionka u kik boksu Diana Dabetić i svetski prvak u džudou Nemanja Majdov proglašeni su za najbolje sportiste u 2017. godini u 53. izboru SD Crvena zvezda i „Zvezdine revije“.

Svačano uručenje priznanja održano je u medija centru na „Stadionu Rajko Mitić“ povodom 73. rođendana Sportskog društva Crvena zvezda u prisustvu velikog broja istaknutih sportista, sportskih radnika, predstavnika sponzora i legendi crveno – belih. Najbolji klub je muški košarkaški klub crveno belih. Najbolji trener je Nenad Peruničić (rukomet), a najbolji trener mlađih kategorija Igor Gajić (karate). Nagrade za životno delo dobili su legendarni fudbaler Vladimir Petrović Pižon i odbojkašica, direktor odbojkaškog kluba Ana Jokanović – Avramović, navodi se u saopštenju, ovog sportskog društva.

Specijalna priznanja pripala su fudbalskom klubu, ženskom košarkaškom klubu i ženskom vaterpolo klubu.

Tradicionalni trofeji „Crveno – belo srce“ pripali su treneru fudbalskog kluba Vladanu Milojeviću i veterpolistkinji Ivani Đorović. Najbolji junior je kuglaš Bojan Kličarić, omladinski reprezentativac, član selekcije Srbije koja je osvojila četiri uzastopne svetske titule, šampion Srbije u sprintu za seniore prošle godine. Odigrao je minule sezone sve utakmice za seniorsku ekipu koja je osvojila treće mesto u Super ligi Srbije i izašla u Evropu. Bio je i član juniorske selekcije crveno – belih, šestostrukih uzastopnih šampiona Srbije.

Najbolja juniorka je Nevena Naumčev (košarka). Tutulu kluba godine u juniorskoj konkurencijii poneo je teniski klub. Poslovni partneni godine su Gasporm i kompanija M6 (BIP i Tikveš). Za akciju godine proglašena je manifestacija „Veslaj za svoju školu“ u organizaciji veslački kluba crveno – belih i „Beogradske hronike“. U mlađim kategorijama priznanje su dobili hokejaški klb (najbolji kadetski klub), Jovana Delić (atletika – najbolja kadetkinja), Lazar Vasić (košarka – najolji kadet), odbojkaški klub (najbolji ponriksi klub), Ana Radulović (plivanje – najbolja pionirka) i Nikola Tošić (karting – najbolji pionir). Medijska ličnost godine je Dušan Albijanić novinar RTS.

Veliki broj uglednih zvanica pozdravio je dr Petar Škundrić predsednik Skupšne SD Cvena zvezda kao  Ivan Todorov predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda. -U 2017. sportisti crveno – bele porodice osvojili su 38 ekipnih titula, 19 u seniorskoj i 18 u junirskoj konkurenciji i možemo da se podičimo, uz veliki broj svetskih i evropskih medalja, i sa dve svetske titule kojima su nas obradovali Diana Dabetić i Nemanja Majdov – istakao je dr Škundrić.

Rođendansku tortu presekli su Diana Dabetić i Nikola Majdov.

U velikoj dvorani starog DIF u Deligradskoj 27, 4. marta 1945. zvanično je osnovano Omladinsko fiskulturno društvo Crvena zvezda. Određene su i boje: crveno-plavo-belo sa belom petokrakom zvezdom na crvenoj majici – dresu.

Trenutno SD Crvena zvezda okuplja klubove u 26 Sportova sa nekoliko hiljada članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari