Direktor fabrike u Lučanima izgubio postupak po tužbi protiv oca i sestre poginulog radnika 1Foto: Nenad Kovačević

Viši sud u Čačku doneo je oslobađajuće presude za oca i sestru nastradalog radnika u vojnoj fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima, Milovana i Mirijanu Milivojević, koje je privatno tužio direktor fabrike zbog „uvreda“ koje su mu naneli u javnim nastupima.

Direktor fabrike u Lučanima Radoš Milovanović tužio je oca nastradalog radnika Milovana Milivojevića zbog navodne uvreda koju je na njegov račun izneo u emisiji „Život priča“ koja je emitovana na TV Prva polovinom marta 2018. godine.Milovanović je tužio i sestru nastradalog radnika Mirjanu Milivojević za „uvrede“ koje mu je nanela u u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Osnovni sud u Ivanjici je ranije prvostepenom presudom oca i sestru nastradalog radnika proglasio krivim i kaznio sudskom opomenom.

Prema presudi tog suda Milovijevići je trebalo i da plate sve sudske troškove.

Na presudu Osnovnog suda u Ivanjici Milivojevići su se žalili Višem sudu u Čačku koji ih je oslobodio od optužbi direktora vojne fabrike u Lučanima.

„Ovo je samo bio još jedan u nizu pritisaka koje direktor u penziji već 17 godina, Radoš Milovanović vrši na našu porodicu koja traži da se utvrde činjenice i okolnosti pod kojima su stradala dva radnika, a među njima i naš sin i brat Milomir Milivojević u eksploziji koja je zadesila fabriku 2017. godine“, navodi se u saopštenju porodice Milivojević.

U Osnovnom sudu u Ivanjici u toku je sudski postupak protiv direktora vojne fabrike u Lučanima Milovanovića i još dvojice rukovodilaca fabrike.

Protiv njih je nadležno tužilaštvo podnelo tužbu zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, 14. juna 2017. godine, kada se u fabrici dogodila eksplozije baruta u kojoj su poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Sledeće ročište zakazano je za 3. april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari