Direktor policije Crne Gore: Ubijena deca starosti osam i 11 godina, napadač usmrtio podstanare i još sedmoro sugrađana 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin izjavio je da su u tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, stradala i dva deteta od osam i 11 godina.

„Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest“, rekao je Brđanin u video poruci, prenose podgoričke Vijesti.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici i tom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

„Za sada nije jasno šta je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života“, ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima.

„Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izveštavanje“, zaključio je Brđanin.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za celu Crnu Goru.

„Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece. Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti“, saopštio je Brđanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.