Đaci i profesori pirotske Gimnazije u Francuskoj: Razmena iskustva sa francuskim kolegama 1Foto: Z.Panić

Od 12. do 22. aprila, 36 učenika drugog razreda pirotske Gimnazije, pohađaće nastavu na francuskom jeziku u francuskom gradu Višiju a sa njima će u Francusku putovati i dva profesora i direktor škole.

– Saradnja naše škole sa francuskim školama traje već 15 godina i ima za cilj usavršavanje znanja francuskog jezika i upoznavanje kulture, tradicije i istorije ovog naroda. Do sada je ovaj program medjunarodne saradnje prošlo oko 700 učenika Gimnazije. U našoj školi već sedam godina imamo bilinglavnu nastavu na francuskom i srpskom jeziku- kaže za Danas direktor Gimnazije Bratislav Krstić.

Odlazak pirotskih gimnazijalaca u Francusku omogućili su Grad Pirot i kompanija “Tigar Tajers“ čiji je vlasnik francuska kompanija “Mišelin“.

Prema rečima Krstića, već u maju očekuju posetu djaka i profesora Gimnazije “Orce Nikolov“ iz Skoplja sa kojom saradjuju već nekoliko godina.

– Ova gimnazija u glavnom gradu Severne Makedonije već nekoliko godina ima biligvalna odeljenja na francuskom, engleskom i makedonskom jeziku- kaže Krstić.č

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari