Đilas: Samo bolestan um ovo može da smisli 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Navikli su opozicioni lideri, profesionalni novinari i javne ličnosti – kritičari aktuelnog režima, na svakave konstrukcije i laži koje plasiraju tabloidi u „odbrani“ lika i dela Aleksandra Vučića. Međutim, oni što je juče uradio tabloid Alo kosi se ne samo sa dobrim ukusom, i već i sa granicom zdravog razuma.

Jedan korisnik Tvitera napisao je ogavan tvit: „Danilo je pi*ka, Milica je rođena iz incesta, a Vukan jede go*na“, a redakcija Alo uspela je da taj tvit “uveže” sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić, plasirajući tekst pod naslovom “Đilas i Marinika nastavljaju svoj sumanuti plan: Udar na Vučićevu decu, a sve iz bolesnih razloga”.

Kako Alo piše, “nakon što je poslanica Srpske napredne stranke izdala sopštenje, oglasili su se Đilasovi glasnogovornici na društvenim mrežama i napali decu predsednika Srbije gnusnim uvredama”.

“Saopštenje” je, naime, tvit Sandre Božić u kojem ona kaže da “Đilas planira silom i krađom do vlasti”. Ispod njega je napisan gore pomenuti komentar, koje je uredništvo tabloida Alo povezalo sa rukovodstvom Stranke slobode i pravde.

“Napadi Marinike Tepić i Dragana Đilasa na Danila Vučića i ostalu decu predsednika Srbije ne jenjavaju. Naime, Đilasovi i Marinikini simpatizeri nastavljaju svoj sumanuti plan – vređanjem Vučićeve dece do glasova naroda. Organizovana hajka Đilasovih medija je uzela maha, a sve u cilju da se Vučićevoj deci zagorča život, ne bi li se predsednik Vučić kompletno izbacio iz ravnoteže”, naveo je Alo.

Lider SSP Dragan Đilas, iako naviknut na svakavne laži i konstrukcije, ostao je bez komentara.

– Samo bolestan um ovo može da smisli i ne mogu to da komentarišem. Bolestan um… Ne znam šta više da kažem. Ovo je van svake granice – kratko je za Danas prokomentarisao Đilas.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselonović ističe za naš list da za svaku ludost sa društvenih mreža opskurni provladini mediji optužuju Dragana Đilasa.

– Počinjem da verujem da to namerno rade botovi Srpske napredne stranke u dogovoru sa nekim iz vlasti kako bi tabloidi okrivili Đilasa. Protiv sam svakog pominjanja bilo čije dece, ali Vuciceva deca su štićene ličnosti i njima svakako niko ne može ništa da uradi. Naravno da treba da budu štićeni, ali niko ne pominje da Đilasova deca trpe torturu i fizičke napade u školi, da su ćerku koja je tada imala 8 godina pesnicom udarali u stomak samo zato što je Draganova ćerka – ukazuje Veselinović.

On podseća i da su lepljeni plakati sa Đilasovom slikom po školi u kojoj njegova deca idu, kao i da je puštana uvredljiva muzika na 20 metara od stana u kome žive.

– Uvrede koje dobijaju svakoga dana da i ne pominjem. To su mala deca koja ne smeju i ne mogu da budu žrtve samo zbog toga što im se otac bavi politikom. Sa druge strane, Vučićeva deca su odrasla, sin pred ženidbom. Ima fotografije sa teškim kriminalcima i sasvim je normalno da bude negde u fokusu javnosti. Drugi predsednici su zbog lošeg ponašanja dece podnosili ostavke. Kada ova vlast bude sklonjena, borićemo se protiv atmosfere linča koju je kreirala, na čelu sa Vučićem, i koja se po starom Hitlerovom sloganu bori samo za svoju decu, dok onu koja nisu njihova mogu slobodno da maltretiraju kako god hoće – naglašava Veselinović.

Na pitanje kako ovakvim napisima stati na put, kada godinama unazad to nikome nije pošlo za rukom, novinarka Tamara Skroza kaže da to može da učini jedino glavni uređivač prorežimskih medija.

– Tome na put može da stane samo čovek koji uređuje sve tabloide u Srbiji i u čijem interesu oni rade. Sve ostale metode su unapred osuđene na propast, jer nema institucija, nema delotvornih pravnih mehanizama, nema pristojnosti i nema obraza – zaključuje Skroza.

Naljutio se i Srba Filipović

Kako bi tekst tabloida Alo dopreo do što većeg broja ljudi, pobrinuo se poslanik SNS Srba Filipović. On je na svom Fejsbuk nalogu podelio tekst, poručivši:

“Đilase, đubre jedno odvratno! Duševna rugobo i nakazo! Ostavi decu i porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na miru više! Svima je u Srbiji više muka od tebe i tvog iživljavanja svakodnevnog nad nevinom decom! Što su kriva ta deca!? Jasno je svima da većeg lopova od tebe nema, a sada si postao apsolutno đubre broj jedan. Veće zlo Srbija ne pamti! Na decu si udario! Đubre jedno odvratno!”, napisao je Filipović. Nije se obazirao na to što od preko 700 komentara na objavu gotovo nijedan nije pozitivan.

“Ovo već zalazi u sferu psihopatologije, u ovakve gluposti i izmišljotine teško da bi poverovao i neko sa IQ 70. Užasavajuća je pomisao ko je sve narodni poslanik i kako je zbog ostvarenja nekog svog partikularnog interesa spreman na ovoliko poltronstvo i ulizištvo”, samo je jedan od “blažih” komentara upućenih Filipoviću ispod njegovog posta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari