dragan đilasfoto FoNet Milica Vučković

„Današnja zvanična najava da rialiti Zadruga na TV Pink ponovo počinje da se emituje i to od trećeg septembra kada de facto počinje nova školska godina, predstavlja dokaz da bestidnost vlasti nema granicu“, ocenjuje predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Kako ističe, pokretanje Zadruge koja je promovisala nasilje, kriminal i nemoral zapravo je ruganje svim građanima Srbije i posebno žrtvama i roditeljima masovnih ubistava koja su potresla Srbiju.

„Ispostavilo se da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom obmanuo javnost. Ovoga puta 25. maja kada je izjavio da je zamolio Željka Mitrovića, a ovaj velikodušno prihvatio da prekine emitovanje ovog skaradnog programa koji promoviše nasilje, agresiju i pojedince bliske vlasti koji su osuđeni za izvršenje najtežih krivičnih dela“, navodi Đilas u pisanoj izjavi.

Svakome u Srbiji je, kako navodi Đilas, jasno da Željko Mitrović ne sme da donese nijednu odluku bez Aleksandra Vučića.

„Ovom odlukom Vučić, Mitrović kao i svi SNS mediji preuzimaju na sebe apsolutnu odgovornost za nastavak promovisanja nasilja u društvu. Nasilja koje je dovelo do masovnih ubistava u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu, nasilja čije su žrtve žene – njih 25 od početka godine, kao i porasta vršnjackog nasilja među najmlađima. Ukidanje rijaliti programa jedan je od ključnih zahteva višemesečnih protesta „Srbija protiv nasilja“. Takav zahtev podržava skoro 90% građana Srbije. Ukidanje ovakve vrste rialitija je preduslov da bi država mogla da stvori uslove za miran život i bezbedno školovanje sve dece“, naglasio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari