Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju pošto je savladao Viktora Troickog sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4 i 6:2. Na opšte iznenađenje ne samo gledaoca u Dubaiju već i cele ATP zajednice, tamo će se naći i Janko Tipsarević koji je na neverovatan način savladao Endija Mareja sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:4).

Na meču dva mlada Beograđanina do sredine drugog seta Troicki je bio bliži pobedi, ali je onda drugi reket sveta zaigrao agresivnije i preciznim udarcima preokrenuo tok meča u svoju korist. Posle 126 minuta igre dva prijatelja su se srdačno pozdravila, a Đoković je usmerio „pogled“ ka duelu Francuza Žo-Vilfreda Conge i Hrvata Ivana Ljubičića. Taj duel je takođe doneo veliko iznenađenje, jer će na Novakovo zadovoljstvo, do odbrane titule u Dubaiju morati preko Hrvata, koji je savladao „teniskog Alija“ sa 2:0 (7:5, 6:3).

Ipak, senzacija dana dogodila se na meču između Janka Tipsarevića i Britanca Endija Mareja (4. na ATP listi). Tipsarević i Marej odigrali su fenomenalan meč koji je trajao dva i po sata, a srpski teniser je na kraju iskoristio drugu meč loptu i tako zabeležio najvredniju pobedu u svojoj karijeri. Protivnik Tipsarevića u četvrtfinalu biće Rus Mihail Južni koji je savladao Nemca Bjorna Faua.

Tipsarević je u prvom kolu turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uz dosta muke, pobedio Italijana Andreasa Sepija sa 2:0 (7:6, 7:5), dok je Marej lakše obavio svoj deo posla i eliminisao Rusa Igora Kunitsina sa 2:0 (6:2, 6:3). Plasmanom među osam najboljih, Janko je osvojio 90 ATP bodova i zaradio 40.000 dolara, dok će Marej 45 ATP poena, s obzirom na to da je prošle sezone igrao četvrtfinale na ovom turniru.

Svi mečevi četvrtfinala igraju se danas, a prvi počinje u 11 časova. Tipsarevićev meč je drugi, a Đokovićev treći na programu.

Nagradni fond turnira iz kategorije ATP 500 je 1.619.500 dolara, a pobedniku će pripasti 383.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari