Novaku Đokoviću nije pošlo za rukom u Monte Karlu da osvoji i drugi Matsers turnir ove sezone, ali je uprkos ubedljivom porazu od Rafaela Nadala u finalu, povećao prednost nad drugim teniserom na ATP listi, pa sada Španac ima nešto više od 3.500 poena manje u odnosu na vodećeg.

Treću poziciju i dalje drži Rodžer Federer sa 8.880 bodova, dok je četvrti Britanac Endi Marej sa 1.020 manje od Švajcarca. Huan Martin del Potro popravio je plasman za jedno mesto i sada je deseti teniser sveta, što je prouzrokovalo ispadanje Amerikanca Džona Iznera iz top 10. Janko Tipsarević nije menjao poziciju, i dalje je osmi na svetu, kao ni Viktor Troicki koji je 30. na listi sa 1.185 bodova.

Nakon istorijskog podviga i plasmana u finale Fed kup takmičenja, Jelena Janković popravila je plasman za jedno mesto i sada je 17. na WTA listi, a najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je 15. poziciju. Njih dve već danas očekuju mečevi prvog kola na turniru u Štutgartu. Ana će igrati protiv Nemice Mone Bartel, a Jelena protiv šestog nosioca Karoline Voznijacki iz Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari