Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle velike borbe u drugom kolu ATP turnira u Montrealu savladao je Kanađanina Pitera Polanskog (225. na svetu) rezultatom 2:0 (6:4, 7:6). Drugi srpski teniser Viktor Troicki nekoliko sati kasnije u preostalom meču prvog kola ubedljivo je poražen od Španca Davida Ferera sa 0:2 u setovima (3:6, 0:6). Troicki je tako izbegao eventualni duel sa Rafaelom Nadalom, koji bi ga čekao u drugom kolu da je eliminisao Ferera.

Posle tačno 43 dana pauze od poslednjeg takmičarskog meča u singlu, poraza u četvrtfinalu Vimbldona od Tomija Hasa, Đoković je na startu turnira koji je osvojio 2007. godine trebalo da ima lak posao protiv igrača, koji je u glavni žreb stigao zahvaljujući „vajld kardu“ organizatora. Međutim, duga pauza za sredinu sezone očigledno je ostavila traga na igri četvrtog tenisera sveta, tako da je Polanski, redovan učesnik čelendžera, u svom najvećem meču u karijeri, u dva navrata bio na dva poena od osvajanja drugog seta. Na sreću, to se nije dogodilo i Đoković je iskoristio drugu meč loptu u taj-brejku drugog seta i slavio rezultatom 2:0 (6:4, 7:6), što mu je donelo plasman u treće kolo Rodžers kupa, gde ga očekuje duel sa boljim iz meča Mihael Južni (Rusija) – Džon Izner (SAD).

Viktor Troicki je imao priliku da se revanšira Davidu Fereru za jedini poraz u karijeri do sada, tokom Dejvis kup meča u Benidormu. Tada je bilo 6:0, 6:3 za Španca, a ispostavilo se da je Ferer i ovoga puta slavio identičnim rezultatom. Drugi srpski teniser je, isfrustriran, na kraju duela počeo da se svađa sa sudijama i čudi se njihovim odlukama. U prvom setu, Ferer je vodio sa 0:5, a u drugom Troicki je ušao u verbalni sukob sa sudijama pri identičnom rezultatu. Na kraju je bilo ubedljivih i lakih 0:2 (3:6, 0:6) za Španca, koji će u drugom kolu igrati protiv zemljaka Rafaela Nadala.

 

Ana i Jelena igrale sinoć

Obe srpske teniserke sinoć igrale su svoje mečeve u okviru drugog kola WTA turnira u Sinsinatiju. Jelena Janković startovala je na turniru od drugog kola, a protivnica joj je bila Ruskinja Marija Kirilenko (52. na WTA listi). Ana Ivanović je, za razliku od Jelene, morala da igra u prvom kolu. Kao 11. nosilac bila je bolja od domaće teniserke Melani Udin – 2:6, 6:1, 6:1. U drugom kolu, Ana je igrala protiv Mađarice Melinde Cink (59), koja je pobedila Francuskinju Aliz Korne – 6:3, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari