Prošle godine Indijen Vels bio je mesto uspeha srpskih tenisera. Među devojkama najbolja je bila Ana Ivanović, a u konkurenciji tenisera neprikosnoven je bio Novak Đoković. Njih dvoje su počeli odbranu titula, međutim utisak koji su ostavili na početku prvog turnira iz Masters serije i prvog od četiri najveća iz Premier serije, i nije baš tako ubedljiv. Ipak pregrmeli su uvodno kolo, koje je bilo nepremostivo za Jelenu Janković i Nenada Zimonjića.

Najbolji srpski dubl igrači njegov partner Kanađanin Nenad Zimonjić razočarali su u meču protiv Francuza Rišara Gaske i Švajcarca Stanislasa Vavrinke – 2:0 (7:6, 6:4). Sa druge strane, Viktor Troicki ne prestaje da potvrđuje odličnu formu. Drugi reket Srbije na putu do treće runde eliminisao je 21. nosioca na kalifornijskom Mastersu, Čeha Tomaša Berdiha i to za samo 65 minuta. U narednom kolu, Troickog očekuje 14. nosilac, nekada treći na ATP listi, Argentinac David Nalbandijan, koji je do sada jednom bio bolji od srpskog igrača.

Za razliku od Troickog koji je u novu sezonu ušao odlučno i sa sjajnom pripremom, najbolji srpski teniser Novak Đokovići pored osvojene titule u Dubaiju nikako ne uspeva da na terenu ostavi ubedljiv utisak, onaj koji ga je krasio protekle sezone. Svestan je treći reket planete da u pobedi nad Argentincem Martinom Vasaljom Argueljom nije pružio svoju najbolju partiju, ali je on i pored toga zadovoljan jer „oseća da polako podiže formu“.

– Kvalitet je tu, igra je tu. Fizički sam sve spremniji. Sada je potrebno samo da psihički budem sposoban da igram svoj najbolji tenis – izjavio je Đoković, u čiju su odbranu titule u Indijen Velsu mnogi stručnjaci posumnjali posle uvodnog meča turnira.

– Znam da ne mogu da uvek pružam svoj maksimum, ali samopouzdanje mi je u proteklih mesec i po dana značajno poraslo. Još treba da napredujem, ali idem korak po korak – poručio je Đoković, koji će u trećem kolu ukrstiti rekete sa Nemcem Tomijem Hasom. Njih dvojica su se do sada samo jednom sastala, bilo je to 2006. na Rolan Garosu i tada je bolji bio srpskih teniser.

Ivanovićeva bolja od Dulko u drugom kolu

Ana Ivanović je na pravom putu kada je u pitanju odbrana titule na Indijen Velsu. Srpska teniserka kasno sinoć u drugom kolu savladala je Argentinku Žizel Dulko rezultatom 2:0 (6:3, 6:3). Ivanovićeva je ceo mečodigrala dobro ne dozvoljavajući protivnici da na njene greške dolazi do poena. Iako ima tri titule u karijeri, Dulko se protiv srpske teniserke dobro držala samo na početku prvog i drugog seta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari