Ekspedicija Crvene zvezde u turskom Beleku postala je u subotu kasno uveče manja za dva člana. Slavoljub Đorđević i Miloš Trifunović stavili su potpise na ugovore sa trostrukim uzastopnim šampionom Uzbekistana, timom Bunjodkora. Doduše, bivši kapiten se obavezao na dvogodišnju vernost, dok je levonogi napadač pristao na pozajmicu od godinu dana, sa mogućnošću otkupa posle šest meseci.


– Teško je kad god se odlazi iz svoje kuće. Iako bi trebalo da budem srećan, jer odlazim u klub u kojem ću proći finansijski dobro i time rešiti važna životna pitanja, nije mi lako jer napuštam Crvenu zvezdu. Svašta se izdešavalo u poslednjih šest meseci, zato mi je još teže što odlazim iz kluba u trenutku kada mi s pravom i razlogom mnogo navijača zamera – iskren je Đorđević.

Narednih godinu dana u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana, sa njim će sarađivati i Trifunović, a da li će se „druženje“ nastaviti zavisi od partija brzonogog napadača.

– Dvanaest meseci sam proveo na Marakani, nisam razmišljao o odlasku u ovom trenutku. Želja mi je bila da ostavim dublji trag u Crvenoj zvezdi, ali sve se tako pogodilo, nisam imao drugog izbora nego da odem. Finansijski uslovi su odlični, mada ne smem da kažem šta su mi rekli rodbina i prijatelji – zaključio je Trifunović.

Novi prvotimci prvaka Uzbekistana ostaće u Antaliji tri dana duže od bivših saigrača, jer se ekspedicija Bunjodkora u petak vraća u domovinu.

Desetorica skinuti sa platnog spiska

Rukovodstvo Crvene zvezde umnogome je rasteretilo budžet tokom zimskog prelaznog roka. Pored Đorđevića i Trifunovića, sa Marakane su na pozajmice otišli Nikola Ignjatijević (Temišvar), Bojan Đorđević (Novi Pazar), Marko Mugoša (Jagodina) i Nikola Vasiljević (BSK), dok su klub napustili Savio (Čangčun, Kina), Bojan Pavlović (Karabah, Azerbejdžan), Nemanja Cvetković (raskinut ugovor) i Marko Blažić (raskinut ugovor). Ako se jave zainteresovani klubovi dozvolu za odlazak imaju i Vladimir Bogdanović, Slavko Perović i Pavle Ninkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari