Đorđević: Obezbeđen novac za rad Socijalno-ekonomskog saveta 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je iz budžeta njegovog Ministarstva izdvojeno dodatnih 30 miliona dinara za unapređenje rada Socijalno-ekonomskog saveta (SES).

On je posle sednice Saveta rekao da će za svakog socijalno – ekonomskog partnera iz sastava tog tela biti izdvojeno po 10 miliona dinara. Očekujem da se u narednim godinama dodatnim izdvajanjima iz budžeta unapredi rad ne samo Socijalno – ekonomskog saveta, već i takvih saveta na lokalnom nivou, rekao je Đorđević i dodao da je sa ministrom finansija Sinišom Malim dogovoreno da u pripremi ili izmeni zakona učestvuju i lokalni socijalno – ekonomski partneri, koji će sigurno doprineti da zakoni budu kvalitetni i sa manje primedbi.

Prema rečima Đorđevića, Ministarstvo je prihvatilo inicijativu za izradu Zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu radi naknade štete, kao i inicijativu o izmeni i dopuni Pravilnika o profesionalnim bolestima. Socijalno – ekonomski savet dao je pozitivno mišljenje na Nacrt budžeta za 2019. godinu, kao i na nacrt više zakonskih predloga, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari