Ministarstvo zdravlja: Poverenik traži dlaku u jajetu 1Foto: domzdravljasd.rs

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da se u aplikaciji „Izabrani doktor“ potkrala jedna slovna i jedna tehnnička greška, a da poverenik za informacije od javnog značaja, tražeći „dlaku u jajetu“, slovne greške pokušava da predstavi kao materijalnu povredu koja može da ugrozi bezbednost građana.

U saopštenju Ministarstvo je navelo da je autor aplikacije Sorsix International D.O.O, kao i da je tekst „Izabrani Doktor DOO“ tehnička greška koja je već zamenjena sa „Sorsix International D.O.O“.

Istog dana kada je aplikacija puštena u probni rad, poverenik je upozorio građane Srbije da „treba biti oprezan u korišćenju aplikacije“ i to zbog jedne slovne i jedne tehničke greške koje su se potkrale u navedenoj aplikaciji, navelo je Ministartvo i dodalo da je poverenik citirao i pogrešan član Zakona na koji se poziva povodom aplikacije.

Prema Ministarstvu, aplikacija „Izabrani doktor“ je medijum za komunikaciju svakog osiguranika RFZO-a sa IZIS sistemom i preko nje može da zakaže pregled kod svog izabranog lekara i time uštedi vreme za zakazivanje pregleda.

Pregled može da se zakaže i preko Nacionalnog kontakt centra.

Aplikacija ne čuva lične podatke i svi podaci koji se prikazuju u mobilnoj aplikaciji se preuzimaju iz standardnog API-ja koji koristi više od 35 kompanija u Srbiji u svojim zdravstvenim informacionim sistemima, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari