DLZ o pretnjama Danasu: Kada neko preti mecima, tu prestaje svaki obzir - to je terorizam 1Foto: Printscreen/Nova.rs

U novoj epizodi podkasta „Dobar loš zao“ autori Nenad Kulačin i Marko Vidojković osvrnuli su se na terorističke pretnje koje su stigle redakciji „Danasa“.

Kako primećuju voditelji i kolumnisti Danasa, pobude za pretnje pre svega su političke prirode.

Autori emisije smatraju da povod za pretnje nije, kako se tvrdi, to što se „Danas svrstao na stranu Kurtija“, već što se „svrstao na kioske“.

„Danas je posebna sorta, to je novina koja im stiže na adrese da nervira. Ova novina je opasna, ona je za njih čudovište“, kazao je Vidojković.

Osvrćući se na reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na pomenute pretnje, dodaje da je činjenica, to je da je predsednik „najžešće osudio“ pretnje.

„Neko bi rekao – učinićemo sve da nađemo počinioca, ali ne – predsednik je rekao da se nada da se scenario naveden u mejlu neće desiti“, objašnjava Vidojković.

On dodaje da je, ipak, na kraju poslao i poruku počiniocima – „da puste ljude da govore“.

Autori emisije tvrde da iza pretnje sigurno stoji država, a da je povod za nju ono što se dešava na Kosovu i Metohiji, kao i to što svaki njihov pokušaj spinovanja (kao što je dizanje dronova, zamene tablica) ovaj medij „sruši“ i ogoli.

„Aleksandar Vučić je krvolok srpskog novinarstva i srpskih medija, svako svoje gostovanje koristi da ljude ubeđuje da pređu na MTS“, kazao je Kulačin.

Takođe napominje da, kada neko preti mecima, tu prestaje svaki obzir, i to postaje terorizam.

„Samo osam posto mozga (od 12, koliko koriste) bilo im je dovoljno da zaključe kako je inspirator pretnji predsednik himself, a pisac neko nalik Vulinu. Potrudili su se i da zamisle kako izgledaju članovi fantomske terorističke desničarske grupe koja će obaviti egzekuciju, a svoje bogato vojničko iskustvo iskoristili su da ocene najnoviju vežbu Vojske Srbije“, zaključuju u DLZ.

Celu emisiju pogledajte na Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari