Dmitrović: Pranjani su demografska tačka vodilja 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović izjavio je danas u Gornjem Milanovcu da je obližnje selo Pranjani, sa 70 porodica s troje i više dece, „najsvetliji primer“ i „tačka vodilja“.

Dmitrović je kazao da će Ministarstvo podržati primere ulaganja Gornjeg Milanvca u demografiju jer se u toj opštini iz godine u godinu, u školu upisuje sve više đaka.

U razgovor sa predsednikom Opštine Dejanom Кovačevićem, zaključeno je da je razvoj industrije u poslednje dve godine doveo do toga da se natalitet u toj opštini poveća, pa tako u Gornjem Milanovcu danas živi više od 600 porodica sa troje i više dece.

Jedan od najpozitivnijih primera, piše u saopštenju, je kompanija „Metalac“ koja izdvaja velika sredstva za stimulaciju nataliteta svojih zaposlenih, naveo je Kovačević.

„Gornji Milanovac je jedna od tri ‘najmlađe opštine’ u Srbiji i u drugoj je grupi po kategoriji razvijenosti“, rekao je Кovčević.

U planu je podizanje stambenog kompleksa za mlade bračne parove koji će do stanova moći da dođu po ceni kvadratnog metra od 350 do 400 evra.

Kovačević je naglasio da je medjutim problem manjak kapaciteta vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari