Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić obišao je irišku opštinu i sa čelnicima opštine razgovarao o dosadašnjim aktivnostima, ali i planovima razvoja voćarstva i povrtarstva. Goran Ješić posetio je „Grow rasad“, jedan od tri najmodernija rasadnika za proizvodnju povrtarskih kultura. „Grow rasad“ je podignut uz učešće holandskog kapitala, a Milan Karas iz ovog rasadnika najavljuje podizanje plastenika na još 1,5 hektara.


Goran Ješić je posetio i plantažu „Atos vinum“ u Maloj Remeti i razgovarao gde sa voćarima iz iriškog kraja. Najavio je da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržati projekte koji će povećati konkurentnost vojvođanske poljoprivrede. U pokrajinskom budžetu za poljoprivredu za narednu godinu je planirano 10 milijardi dinara, što je najveći agrarni budžet do sada.

Predsednik iriške opštine Vladimir Petrović je istakao da je za razvoj poljoprivrede u ovoj opštini tokom 2012. godine izdvojeno 1,1 milion evra kroz direktne subvencije proizvođačima, a da će se tako nastaviti i naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari