Poput svoje koleginice iz Fed kup selekcije Ane Ivanović, i najbolja srpska teniserka Jelena Janković bez većih problema izborila je treće kolo turnira u Dubaiju (kao nosilac bila je slobodna u prvom kolu). Jankovićeva je bila bolja od Rumunke Monike Nikulesku – 2:0 (6:3, 6:2) i u meču za četvrtfinale igraće protiv bolje iz duela između Estonke Kaje Kanepi i Indijke Sanje Mirze.

Jelena Janković je u svom uvodnom meču u Dubaiju prikazala izuzetno stabilnu igru. Malo je grešila i svojoj protivnici nije dozvolila nijedan brejk. Prva teniserka Srbije ujedno je i pokazala da nema problem sa aklimatizacijom. Na njenu igru ni malo se nije odrazilo to što je prošle nedelje igrala u Parizu u dvorani, a sada je prestonicu Francuske zamenila Dubijem i otvorenim terenom.

– U Dubaiju je vrućina, opet smo na otvorenim terenima, tako da je potrebno malo vremena za adaptaciju. Naravno, najvažnije je da sam pobedila neugodnu teniserku i da se promena uslova igre nije odazila da moju partiju -izjavila je treća teniserka sveta Jelena Janković.

Konkurencija na Barklis Čempionšipu je zaista izuzetna – u Dubiju su skoro sve teniserke iz TOP 10. Nagradni fond turnira iznosi dva miliona dolara. Inače, iako važi za prestižni turnir juče se pojavila i mogućnost da WTA turnir u Dubaiju bude isključen iz kalendara za 2010. godinu, zbog toga što vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata nisu izdale vizu izraelskoj teniserki Šahar Per kako bi učestvovala na ovom takmičenju.

– Nije isključena mogućnost da turnir u Dubaiju ne bude u WTA kalendaru naredne godine najavio je izvršni direktor WTA Leri Skot i dodao da su čelnici te institucije razmišljali i o momentalnom otkazivanju turnira.

 

Đoković u Marselju

Treći reket sveta Novak Đokovićdanas bi u Marselju trebalo da odigra prvi mečposle Australijan opena. Najbolji srpski teniser prošle godine je u Francuskoj eliminisan u drugom kolu od domaćeg igrača Žila Simona. Đokovića sada na startu opet očekuje domaći teniser – Žeremi Šardi, 55. igračsveta. Njih dvojica su se do sada samo jednom sastala i to ove godine u Melburnu. Srbin je tada bio ubedljiv, a ako i sada bude na visini zadatka, u narednom kolu najverovatnije će odmeriti snage sa Čehom Janom Hernijem.

Drugi teniser sveta Rodžer Federer saopštio je da će zbog povrede leđa propustiti ATP turnir u Dubaiju koji počinje 23. februara i prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa u kojem njegova reprezentacija Švajcarske igra protiv SAD (6. – 8. mart).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari