Dobio batine jer je odbio paket pomoći od SNS 1Foto: Pixabay/Geralt

Aleksandar Petronijević, penzioner iz zlatiborskog sela Golovo, tvrdi da su ga napali naprednjaci samo zato što je odbio da od njih primi paket sa osnovnim životnim namirnicama, koje su prikupili i delili aktivisti SNS u Čajetini.

„Humanitarnu“ akciju čajetinskih naprednjaka, kako se saznaje, donacijama je pomogao Grad Beograd.

Sedamdesetogodišnji Petronijević svedoči za Danas da su ga, u petak oko 16 časova, ispred kuće njegovog prijatelja u selu Golovo, fizički napala braća Igor i Nikola Stojić, u prisustvu Đorđa Dabića, poverenika SNS u Čajetini, kandidata za poslanika i odbornika te stranke, i da su mu oštetili automobil. Petronijević kaže da je napadnut naočigled svog maloletnog unuka, koji bio uplašen i tražio od dede da beže kući.

– Nudili su mi neki paket pomoći, po kilo soli i brašna, litar ulja i još nečega. Oni su to delili penzionerima po selu. Nisam hteo da uzmem paket i pitao sam ih odakle im pare za to i rekao da su to platili narodnim parama, a oni su rekli da su paketi stigli iz Beograda, kazao je za Danas Petronijević.

Usledila je rasprava, a jedan od trojice naprednjaka, kako dodaje, optužio ga je da je „za Milana Stamatovića“ (predsednik Zdrave Srbije i dugogodišnji predsednik opštine Čajetine, prim.aut), a potom mu upućivali psovke i terali ga da ide kući.

– Posle prepirke, Dabić je uzeo štanglu i počeo da viče i skače, od čega se moj unuk uplašio. Nikola Stojić me je uhvatio za vrat, a potom je prišao i njegov brat Igor koji me je uhvatio za ramena i oborio na asfalt, od čega sam razgulio lakat i koleno. Nekako sam uspeo da se iskobeljam, seo u kola i sa unukom otišao kući, svedoči Petronijević i ističe da nije član nijedne stranke.

Na njegov poziv, u njegovu kuću, ubrzo je stigla policija kojoj je ispričao šta se dogodilo. U ponedeljak ujutro, dodaje Petronijević, zvali su ga iz čajetinske policije da dođe i da ponovo da izjavu o napadu i o šteti na njegovom automobilu, na kome su polomljena štop-svetla. Tom prilikom je, kaže, protiv trojice naprednjaka podneo prijavu.

Dobio batine jer je odbio paket pomoći od SNS 2

Naprednjak Đorđe Dabić je sve negirao i saopštio da je „potpuna izmišljotina da je bilo ko pretučen tokom podele humanitarnih paketa“.

– Očigledno je plemenita akcija, kojom je više od 1.000 domaćinstava u Čajetini dobilo konkretnu pomoć u namirnicama, nekome veoma zasmetala pa nas i ne čudi ovakav medijski napad sa lažnom vesti. Javno kažem da ću tužiti sve koji su plasirali ovakvu tvrdnju i da ću sav novac koji dobijem na sudu uplatiti za decu ometenu u razvoju „Zračak“ iz Čajetine“, navodi Dabić u pisanoj izjavi dostavljenoj Danasu. U telefonskom razgovoru za Danas dodao je da ne želi dalje da se upušta u tu problematiku, jer je sve što je imao da kaže, naveo u svojoj izjavi.

– To je laž i moraću da tužim sve medije koji su me opljuvali. Ne mogu da dozvolim da pišu da sam tukao nekog starca, zapretio je medijima Dabić, a potom dodao je „bio u policiji i da će podneti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje, jer to“, naveo je, „ugrožava njegovu kandidaturu za narodnog poslanika“.

Na pitanje da li je tačno da je deo pomoći, koju su on i aktivisti SNS delili u Čajetini, obezbedio Grad Beograd, odnosno, kako meštani navode, da je to „Vesićeva pomoć“, on je kazao da deo donacije potiče iz „Banke hrane, sa kojom sarađuje Grad Beograd, a da su deo obezbedili privrednici sa Zlatibora“.

– Uspeli smo da obezbedimo donacije koje smo dali Crvenom krstu i Centru za socijalni rad, a deo smo podelili po mesnim zajednicama, kazao je za Danas Dabić i objasnio da je „on organizovao tu akciju, jer nije hteo da se pominju politika i bilo koja stranka“.

Govorim istinu

– Nije me tukao Dabić, već braća Stojići. Imam fotografije sa povredama lakta i kolena i oni mogu da pričaju šta god hoće, ali ja govorim istinu, kaže Petronijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari