Dobro obezbeđenje granice 1

Pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli su da obezbede državnu granicu i zaštite nacionalne interese bez upotrebe sile, bez zaprečavanja i uz humano i ljudsko postupanje, ocenio je danas nečelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

On je prilikom analize zajedničke akcije vojske i policije u Domu Vojske u Nišu istakao da najveću pažnju treba posvetiti krujumčarima migranata.

Niko se neće usuditi ilegalno da pređe granicu ako nije sve unapred dobro organizovano. Ukoliko pobedimo krijumčare, bolje ćemo obezbediti državnu granicu, rekao je general Diković.

On je dodao da je za ostvarenje tog cilja neophodna saradnja, od obaveštajno bezbednosnih struktura do svih drugih državnih organa.

Diković je odao priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije i MUP zbog izuzetnog zalaganja i uspešne realizacije zadataka.

Posebno sam ponosan na činjenicu da među vojskom i policijom nema onih koji su se bavili krijumčarenjem. Time smo pokazali da su i u teškim vremenskim i materijalnim uslovima naši vojnici i policajci očuvali izuzetne moralne i ljudske vrednosti, kazao je Diković.

U zaključcima analize je izneto da adekvatan odgovor države na migrantsku krizu podrazumeva sadejstvo svih državnih struktura, a istaknut je i značaj povećanja efikasnosti angažovanja raspoloživih snaga i resursa radi racionalizacije troškova.

Kao poseban prioritet u ovoj godini istaknuto je unapređenje zaštite ljudi, poboljšanja uslova i nabavka novih osmatračkih i optoelektronskih sredstava radi obezbeđenja državne granice, prenelo je Ministarstvo odbrane. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari