Dodik i rukovodstvo Srpske sutra sa Vučićem o političkoj situaciji u BiH 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj, razgovaraće sutra u Beogradu sa rukovodstvom Srbije o složenoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, javlja Radio-televizija Republike Srpske.

Domaćin sastanka je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Osim o političkoj situaciji posle donođenja tzv. Inckovog zakona kojim se krivično kažnjava negoranje genocida i kontra-zakona Srpske kojim se kažnjava označavenja RS kao genocidne, n sastanku bi trebalo bi da bude razgovara i o nastavku realizacije ključnih projekata koje Srpska sprovodi zajedno sa Srbijom.

RTRS navodi Hidro-elektranu „Buk Bijela“, izgradnju auto-puta od Bijeljine do granice na Rači, ali i o izgradnji Aerodroma Trebinje.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za RTRS da će prvo biti održan sastanak delegacije Srbije, predvođene Vučićem, sa zvaničnicima Srpske, a potom i sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske.

i na zvaničnom sajtu predsednika Srbije najavljen je sastanak prvo sa Dodikom, predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, u podne u Vili Mir.

Teme razgovora nisu precizirane.

Predsednik Srbije je, posle donošenja zakona o negoranju genocida, izjavio da se zakon ne može nametati, kao i da nije aglasan sa korišćenjem tzv. bonskih ovlašćenja, ali da saradnja sa Bošnjacima u Srbiji i između Srba i Bosne i Hercegovine treba da bude bolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.