Dojava o bombi u školi u Novom Pazaru, policija na terenu 1Foto: Franz P. Sauertejg / Pixabay

Nastava u osnovnoj školi „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru prekinuta je iznenada nakon što je škola primila dojavu o postavljenoj bombi. Informacija o potencijalnoj bombi, kako se saznaje, navela je rukovodstvo škole da odmah preduzme akcije evakuacije i obavesti policiju, Školsku upravu, kao i saradnike.

Nakon prijema dojave, koja je stigla putem emaila, doneta je hitna odluka o evakuaciji objekta. Roditelji su obavešteni da dođu po svoju decu, a školski prostor je brzo i efikasno ispražnjen. Prema nezvaničnim informacijama, dojava o bombi izazvala je ozbiljnu zabrinutost među roditeljima i zaposlenima u školi.

Na licu mesta policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Novi Pazar odmah su stigli na lice mesta. Trenutno se vrši kontradiverzioni pregled školskih objekata kako bi se utvrdila validnost dojave i osigurala bezbednost svih učenika i zaposlenih, piše Blic.

Situacija se pažljivo prati, a nadležni organi pozivaju na oprez i saradnju. Detalji ove dojave i eventualni motivi iza nje još uvek nisu poznati. Ovaj incident je deo serije sličnih incidenata koji su zabeleženi u različitim delovima zemlje, izazivajući opštu zabrinutost za bezbednost u obrazovnim ustanovama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari