Dolović: Zagarantovan provod od 9. do 12. avgusta u Guči 1

Uz dužno poštovanje prema Egzit festivalu, on je nešto što smo uvezli iz Evrope, dok su trubači i Guča naša izvorna priča, te zato i ove godine pozivamo sve saboraše da od devetog do dvanaestog avgusta posete Guču, gde ih očekuje zagarantovan provod uz srpske trubače – poručuje predsednik Izvršnog odbora Sabora Milivoje Dolović.

Prema njegovim rečima, ove godine će se, kao ponositi Dragačevci, predstaviti isključivo trubačkom muzikom, jer su kroz razgovore sa starim saborašima shvatili da su im prethodnih godina mnogi zamerili što su dopustili estradnim zvezdama da se popnu na binu rezervisanu samo za trubače. Dolović ističe da je ovogodišnji stav organizatora da se posetiocima predstave Dragačevci kakvi zaista jesu; veseli, gostoljubivi i dobri ljudi velikog srca.

On navodi da će se tradicija postavljanja šatri u crkvenoj porti varošice, koja je obnovljena prošle godine, nastaviti i na ovogodišnjem saboru, što je veoma važno, jer je to mesto gde je praktično održan prvi sabor trubača. Dolović kaže da ove godine vlada nikada veće interesovanje za izdavanje javnih površina, tako da je većina mesta već rasprodata. Zbog toga, on se nada da će cene za sve posetioce festivala biti veoma pristupačne.

– Što se tiče smeštajnih kapaciteta, oni su u užem centru Guče već odavno popunjeni. Mesta trenutno ima još samo u širem centru varošice, u privatnom smeštaju. Cene se kreću kao i prethodnih godina, dakle negde oko dvadeset evra po krevetu – kaže Dolović.

On je naročito ponosan na renovirani i nedavno otvoreni restoran Dragačevski horizonti, koji funkcioniše u obliku DOO društva koje se bavi ugostiteljstvom i smeštajnom delatnošću, a koje je osnovala opština, odnosno centar za kulturu. Dolović naglašava da su u pomenutom objektu angažovani vrhunski kuvari, kao i osoblje, što je potpuno novi doživljaj za same meštane, ali je ubeđen da će to mesto zbog izuzetnog ambijenta, hrane i usluge, postati nezaobilazna tačka na turističkoj mapi Dragačeva.

U vikend izdanju našeg lista koje će se na kioscima pojaviti u 4. avgusta, čitaoce Danasa očekuje specijalni dodatak povodom 58. Dragačevskog sabora trubača u Guči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari