Šta je za Danas poručila direktorka Doma zdravlja Kovin u okviru kojeg radi doktor koji je sa grupom SNS funkcionera blokirao poljoprivrednika? 1Foto: Skrinšot/TV Pančevo

Direktorka doma zdravlja Kovin Jasmina Đakov nije danas želela da daje izjave za Danas o tome što je dr Srđan Nenek, inače načelniku Službe hitne medicinske pomoći u tom Domu zdravlja, 13. novembra, sa grupom SNS lokalnih funkcionera, u Bavaništu blokirao izlaze iz kuće poljoprivrednika Jovana Jovanova, zbog čega njegova supruga, kako je sam naveo, nije mogla da odvede bolesnu decu kod lekara na zakazani pregled.

Dr Srđan Nenek i dalje ne govori za medije, niti to nadležni u zdravstvenoj kući u kojoj je zaposlen smatraju da bi trebalo. Takođe, ne žele da daju njegov službeni telefon.

Danas je ponovo pozvao Službu hitne i medicinske pomoći u Kovinu i zatražio dr Srđana Neneka, ali su odande poručili „da sve ide preko direktorke, te da ona daje odobrenje za izjave zaposlenih za medije“.

„Direktorka je trenutno na sastanku, posle koga ide kući. Dr Srđan Nenek radi u Hitnoj službi, a direktorka ne daje izjave. Jedino njega na neki način da dobijete“, rekla je ljubazno sekretarica kabineta direktorke Doma zdravlja koja se javila novinarki Danasa.

Sekretarica poručila

Posle objašnjenja da je novinarka prvo pozvala Hitnu pomoć te da su je odatle uputili da se prvo obrati direktorki, sekretarica je rekla da sačeka.

Potom je novinarki Danasa prenela reči direktorke Doma zdravlja Kovin:

„Žao mi je, direktorka kaže da se mi bavimo medicinom i da izveštaje za novine ne dajemo zbog naših zaposlenih, niti ona može da da bilo kakav Nenekov kontakt telefon“.

Dr Srđan Nenek
Foto: Opština Kovin/kovin.rs

Podsetimo, dr Srđan Nenek načelnik je Službe hitne medicinske pomoći i sanitetskog prevoza u DZ Kovin i pomoćnik direktorke za stručna medicinska pitanja. U isto vreme on je Član Opštinskog veća ispred SNS.

Ko je dr Srđan Nenek?

Dr Srđan Nenek, specijalista urgentne medicine na lokalnim izborima 2020. godine bio je treći na listi Srpske napredne stranke – Aleksandar Vučić – Za našu decu. Kako se navodi u zvaničnoj biografiji na sajtu opštine Kovin, Nenek je rođen 1973. godine, živi u Gaju.

Diplomirao 2004. godine na medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a specijalističke studije završio 2012. godine iz oblasti Urgentne medicine. Od 2004. godine radi u Domu zdravlja Kovin kao lekar opšte prakse, a od 2006. godine kao lekar u službi hitne medicinske pomoći. Načelnik je Službe hitne medicinske pomoći Kovin od 2012. godine, pomoćnik direktora za stručna pitanja i član je stručnog saveta (kolegijuma) Doma zdravlja.

Od 2004. godine je bio odbornik u Skupštini opštine Kovin ispred Grupe građana i Udruženja građana Preporod, gde je i bio šef odborničke grupe u dva saziva. Vršio je dužnost zamenika predsednika opštine, pomoćnika predsednika opštine za oblast zdravstva i socijalnu politiku i člana Opštinskog veća. U prethodnom sazivu Skupštine bio je šef odborničke grupe SNS. Oženjen je, otac dvoje dece.

Objekat Službe hitne medicinske pomoći od 245 kvadrata u kojoj je Nenek načelnik, otvorena je 2019. godine na Dan opštine Kovin i tada je rečeno da više od 40 godina nije bilo većih ulaganja u taj dom zdravlja. Tokom pandemije lokalna samouprava je podržala i finasijski pomagala ovaj dom zdravlja, zbog čega su, kako je rekao dr Srđan Nenek na sednici Opštinskog veća 30. novembra 2020. mogli da odgovore u vanrednim okolnostima punim kapacitetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari