Dragačevski sabor trubača u Guči počinje sutra 1Foto: Beta/ZIVOTA POPOVIC/EV

U Guči je sve spremno za 61. Dragačevski sabor trubača koji počinje u petak i trajaće do nedelje, od 5. do 7. avgusta. Prvi saboraši su pristigli, šatre i tezge su postavljene, varošica je okićena, svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, a ponovo je postavljena i velika truba, simbol Sabora trubača koju su pre nekoliko meseci nepoznati počinioci uništili.

Nova truba, koja stoji na ulazu u Guču, dužine je pet metara.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača je košarkaš čačanskog „Borca“ i reprezentativac Radmilo Mišović.

Na programu ovogodišnjeg Sabora je takmičenje omladinskih trubačkih orkestara Srbije, koncerti trubačkih orkestara iz inostranstva, pobednika prošlogdišnjeg Sabora trubača, kao ; i koncerti trubačkih orkestara Dejana Petrovića, Dejana Jevdjića, Dejana Lazarević, Ekrema Mamutovića, BIG BAND orkestra RTS-a.

Poslednjeg dana Sabora zakazano je finalno takmičenje trubačkih orkestara i koncerti Bobana i Marka Markovića sa orkestrom i Narodnog orkestra RTS-a sa gostima.

Svi programski sadržaji su besplatni za posetioce.

Pored kocerata na Saboru trubača biće održano i više pratećih programa – narodni višeboj, izložbe domaćih radinosti, starih zanata, sajam knjiga, takmičenje zdravičara, izbor najlepše ; narodne nošnje i ;prikazana dragačevska svadba iz 19. veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari