Dragan Kojadinović: I dalje ne razumem koja je svrha one akcije u Banjskoj 1foto FoNet/AP

Dragan Kojadinović, član Predsedništva SPO i bivši ministar kulture, oglasio se povodom oružanog sukoba na Kosovu, ističući da mu je žao nastradalih, ali da ne razume svrhu akcije.

– Ja i dalje ne razumem koja je svrha one akcije u Banjskoj. Možda sam ja glup, ali gluplju akciju ne videh. To kažem otvoreno. Za ovako nešto Kurti bi dao milione, jer mu produžava život ko zna do kada. I poništava sve što je Aleksandar Vučić koji dan ranije rekao za govornicom u UN – naveo je Kojadinović.

On je istakao da mu je žao svih nastradalih, i Srba i ubijenog Albanca.

– Zašto, Srbine, ostaviš sitnu decu i odeš da učestvuješ u tako nečemu što je unapred osuđeno na neuspeh?! I danas, na Kosovu zastave spuštene na polja koplja, tri dana žalosti, a da i dalje, mislim na širu javnost, ne znamo koga su oni dole predstavljali i šta su hteli da urade. Svoju decu, svoje žene i svoje roditelje nikada više neće zagrliti. Izginuše momci u najboljim godinama. Lepi. Srbiji, i Kosovu u Srbiji, trebaju heroji! Ali živi! Dokle ćemo da slavimo poraze, tragedije i mrtve? Danas bih najviše voleo da sam glup – zaključio je Kojadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari