Dragoljub Bakić i sestra Stanike Gligorijević pozivaju na protest 1Foto: Politička platforma "Solidarnost"

Mirjana Aleksić, sestra tragično nastradale Stanike Gligorijević, i arhitekta Dragoljub Bakić, pozvali su građane da dođu na „Protest protiv državnog kriminala“, kako je naziv skupa koji su zakazali Ne davimo Beograd, Akcija, Aleksandar Jovanović Ćuta i ostale organizacije za subotu u 12 sati ispred Republičkog javnog tužilaštva.

Protest organizuju Otvorena građanska platforma – Akcija, okupljena oko stranke Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, incijativa Ne davimo Beograd, platforma Solidarnost, aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta i druge organizacije.

Mirjana Aleksić, sestra Stanike Gligorijević koja je izgubila život u udesu na naplatnoj rampi Doljevac,  pozvala je građane da dođu u Beograd i podrže „Protest protiv državnog kriminala“,kako je sama u video snimku navela, podsećajući da je njena sestra izgubila život pod nerasvetljenim okolnostima.

– Molim građane da podržimo protest protiv državnog kriminala. Ja sam sestra Stanike Gligorijević, koja je poginula u udesu na naplatnoj rampi gde nas je udario Zoran Babić, stojim iza toga. A ko ga brani? Tražim i dalje snimak od dva minuta, na kameri se sve vidi. Da on nije bio za volanom, ne bi bila isečena ta dva minuta – naglasila je Mirjana Aleksić.

Na protest je pozvao i arhitekta Dragoljub Bakić, ističući da je to protest za odgovornost državnih službenika i  dostojnost obavljanja javne funkcije.

– Svi oni koji nedostojno obavljaju svoju javnu funkciju moraju da daju ostavku i da budu procesuirani. Dođite svi zajedno da pokažemo da smo jedinstveni i da smo suvereni građani. Da smo svesni da nas sopstvena država pljačka i vara uz pomoć zarobljenog pravosuđa i nemoralnih medija. U subotu u podne pod prozorom državne javne tužiteljke, kojoj ne vredi ni ime pominjati, naveo je Bakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari