"Što je više zastava i vatrometa, veća je tragedija srpskog naroda na Kosovu": Dragomir Anđelković o proslavi Dana državnosti 1foto FoNet Milica Vučković

Povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, u četvrtak je u 20.30 sati istovremeno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, kao i u gradovima Republike Srpske organizovan vatromet.

U Beogradu je 500 dronova izvelo koreografiju trasom dužom od 750 metara rečnog toka, a krenuli su sa Kalemegdana u 20.25 sati.

Dragomir Anđelković, politički analitičar, za Danas ističe da „što je više zastava i vatrometa za državne praznike, veća je tragedija srpskog naroda na Kosovu“.

„Izdaju naših nacionalnih interesa, čime plaća toleranciju Vašingtona svoje auroritarne i kriminalizovane vladavine, Vučić pokušava da prikrije kič patriotizmom“, kaže Anđelković.

Kako dodaje, RTS, koji prema njegovom mišljenju odavno nije javni servis već Novi Pink, ima zadatak da to naveliko propagira.

„Pozerski patriotizam je iskombinovan sa vulgarnom medijskom hipnozom. To je Vučićeva napredna Srbija u kojoj je sve banalizovano, pa i dan državnosti“, zaključuje Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari