Drobnjak: Za Pančevački most u Beogradu ne postoji mogućnost sanacije, biće srušen 1Foto: Beta/Milan Obradović

Za Pančevački most u Beogradu ne postoji mogućnost sanacije, zbog čega će biti srušen, a pored njega će prethodno biti izgrađen novi most i neće biti prekida saobraćaja, rekao je za Biznis.rs direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i dodao da će izgradnja novog mosta preko Dunava koštati oko 200 miliona evra.

Drobnjak je ocenio da je došlo je vreme za rušenje jer je Pančevački most star, kao i da će „u naredne tri ili četiri godine“ u njegovoj blizini nići novi most.

„Prvo moramo da sagradimo novi most, kako bismo srušili stari. Ne možemo da samo srušimo Pančevački most, jer šta ćemo posle sa tim narodom preko Dunava? Pre svega moramo da uradimo projekat, kako bismo videli da li tamo uopšte ima mesta za tako nešto, pa da onda izgradimo nove saobraćajnice i povežemo taj most“, rekao je Drobnjak.

Naveo je da se rade projekti za rampe za most sa obe strane, a da onda sledi projekat novog mosta.

„Potom idemo da tražimo sredstva, pa gradimo novi most, a stari rušimo. Onda će Beograđani, a posebno građani Borče, Koteža, Opova, Pančeva i drugih mesta preko reke biti zadovoljni“, izjavio je Drobnjak za portal Biznis.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.