Druga vatrogasna stanica u Novom Pazaru čeka novu lokaciju 1Foto: N. K. /Danas

Učestali požari, pre skoro pet godina, u stambenim i stambeno-poslovnim objektima, u Novom Pazaru, od kojih je jedan odneo i tri ljudska života, naterali su lokalnu samoupravu da traži pogodnu lokaciju za izgradnju još jedne vatrogasne stanice.

Planirano je da se gradi u drugom delu grada, suprotno od postojeće, kako bi vatrogasno-spasilačke ekipe izbegle saobraćajnu gužvu i lakše stizale, na intervencije,

Najpovoljnija lokacija, kako je objavljeno pre skoro četiri i po godine, bila je u neposrednoj blizini Medicinske škole i Opšte bolnice.

Na površini od 600 kvadrata trebalo je da budu izgrađena četiri garažna mesta za najveća vozila i mehaničarska radionica. Imala bi i kvalitetnu hidrantsku mrežu sa direktnim napajanjem.

Od ideja i planova nije se odmaklo. Ispostavilo se, da lokacija nije odgovarajuća i od nje se odustalo.

Pemba Džanković, članica Gradskog veća zadužena za infrastrukturu i građevunu, rekla je medijima da se od izgradnje druge vatrogasne stanice nije odustalo, ali jeste od izgradnje na prvobitno određenoj lokaciji.

Nakon što je određeno gde će objekat da bude izgrađen, u lokalnoj samoupravi su tek tada saznali (!) da je taj prostor planiran za proširenje Medicinske škole.

Nova lokacija bi mogla da bude nekoliko stotina metara dalje, u neposrednoj blizini dečijeg vrtića „Dečja radost“, pored magistralnog puta prema Crnoj Gori.

Moglo bi, a i ne bi, jer u gradskoj upravi nisu sigurni da li to mesto ispunjava uslove i „kao takva nije prepoznata“.

Zvaničnici lokalne samouprave i MUP, više puta su razgovarali da li nova lokacija ispunjava uslove da se na njoj izgradi vatrogasna stanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari