Predstavom „Paklena pomorandža“ beogradskog teatra PET za vikend je u Beloj Palanci počeo Drugi festival omladinskih scena Srbije (FOS) koji će trajati do 19. novembra. Festival organizuju Kancelarija za mlade opštine Bela Palanka, srednja škola „Niketa Remezijanski“ i Centar za kulturu u Beloj Palanci. Na Festivalu će učestvovati šest takmičarskih predstava.


Na Festivalu je 13. novembra nastupilo Pozorište „Masuka“ iz Velike Plane sa predstavom „Buđenje proleća“, a dan kasnije kruševačka Kancelarija za mlade igrala je komad „Porodične priče“. Studio „Maske“ iz Beograda juče je odigrao komad „Tašmajdanci“. Amatersko pozorište Studentskog kulturnog centra iz Niša danas igra komad „Imitacija života“, a poslednje takmičarske večeri, 17. novembra, Dramska sekcija srednje škole „Niketa Remezijanski“ iz Bele Palanke igra predstavu „Dva puta dva je pet“.

Na festivalu 18. novembra predviđena je revijalna predstava Omladinskog pozorišta „Dadov“ iz Beograda. U čast nagrađenih 19. novembra glumac Marko Stojanović igraće komad „Po kile smeha“.

Selektor festivala je pozorišni reditelj i teatrolog iz Beograda Vladimir Putnik. Stručni žiri čine glumci Aleksandar Dunić i Marko Stojanović i pozorišni kritičar i novinar iz Niša Slobodan Krstić.

Pokrovitelji festivala su ministarstva kulture i omladine i sporta i opština Bela Palanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari