Drugi put za redom priznanje Višem sudu u Užicu 1Foto: Visi sud Uzice

Vrhovni kasacioni sud je dodelio Višem sudu u Užicu priznanje za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema.

To je drugi put zaredom da je užičkom Višem sudu dodeljeno to priznanje. Ta nagrada, kao i ostala priznanja drugim sudovima, dodeljena je na Godišnjem savetovanju sudija Republike Srbije, koje je organizovao Vrhovni kasacioni sud, a koje je održano u Vrnjačkoj Banji.

Priznanje predsednici Višeg suda u Užicu Radmili Rajić je uručio predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, koji je naveo da, kako je saopštio užički sud, „služba u pravosuđu nije uvek laka, kako u pogledu uslova rada, tako i u pogledu broja predmeta i naglasio značaj pozitivnih napora države u saradnji sa partnerskim međunarodnim organizacijama da se neke od slabosti poprave“.

– Inicijativa da najefikasniji, najorganizovaniji, inovativni i kreativni budu izdvojeni kroz dobijanje nagrade, treba da bude ohrabrenje i podsticaj nastavku dodatnog zalaganja sudova i poruka da se trud isplati , navedene su u saopštenju užičkog suda reči predsednika Vrhovnog kasacionog suda. Navedeno i to da je tokom ranijih godina, a posebno u prethodne dve godine, poboljšana efikasnost Višeg suda u Užicu, jer je sa gotovo istim brojem sudija u odnosu na ranije godine, u prošloj godini i prvoj polovini ove godine prepolovljen broj nerešenih predmeta. „Viši sud u Užicu je u 2017. godini rešio 5.956 predmeta, dok je samo u prvih devet meseci 2018. godine rešen 5.851 predmet“, što, kako se zaključuje, „pokazuje evidentan napredak u efikasnosti rada tog suda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari