Uprkos činjenici što su osvojili pet od ukupno 15 odborničkih mesta u skupštini Gradske opštine Vranjska Banja, demokrate će biti u opoziciji, budući da su koalicioni dogovor postigli SPS, SNS i URS.

– Bićemo konstruktivna opozicija i želimo da damo puni doprinos u realizaciji već započetih projekata u prvom redu izgradnje letnje pozornice, ali i privatizaciji „Rasadnika“, o čemu smo započeli razgovore sa partnerom iz Slovenije – kaže za Danas dr Slavica Sotirović, koja je u prethodnom periodu obavljala funkciju predsednika jedine gradske opštine na teritoriji Vranja.

Za dr Slobodana Pejića, predsednika Opštinskog odbora DS, razočaravajuća je činjenica da je „u formiranju nove koalicije zanemaren interes i strategija razvoja Banje kao lečilišta“.

– Ovde se radi o političkim nagodbama za partijsko zapošljavanje, jer zamislite da je sada gradska opština pored plaćenog predsednika dobila i sekretara opštine iako je prethodna vlast funkcionisala bez takvog funkcionera – navodi rezignirano Pejić.

Demokrate navode da su novoj vlasti ostavili čiste budžetske račune, kao i to da su mnogo toga uradili bez trošenja skromnih sredstava od 16 miliona, koliko su kao gradska opština imali na raspolaganju. Za razliku od nekih bivših funkcionera DS iz Vranja, kao što je bivši zamenik gradonačelnika i nekoliko članova Gradskog veća, bivša predsednica opštine Vranjska Banja Slavica Sotirović nije iskoristila pravo da i u narednih šest meseci prima predsedničku platu. Za razliku od nje, oni funkcioneri DS koji su iskoristili zakonsku mogućnost da primaju nadoknadu i nakon što više ne obavljaju funkciju u lokalnoj samoupravi primaće između 80 i 120.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari