DS: Nijedna privatna TV sa nacionalnom frekvencijom ne emituje naučno-obrazovni program, ne smeju ponovo dobiti dozvole 1Foto: Pixabay/Pavlofox

Nijedna privatna televizija koja poseduje nacionalnu frekvenciju u predhodnih nedelju dana nije emitovala ni sekundu naučno-obrazovnog programa, saopštila je Demokratska stranka, navodeći da je to utvrdio Resorni odbor DS za obrazovanje analizom nedeljnog programa.

Kako navode, u poslednjih nedelju dana, Pink, Hepi, B92 i Prva nisu, kao ni u prethodnom periodu, ispunile svoju zakonsku obavezu emitovanja naučno-obrazovnog programa i shodno tome nijedna pomenuta televizija ne bi smela da ponovo dobije dozvolu za emitovanje programa na čitavoj teritoriji Srbije.

„Štaviše, REM je odavno morao da oduzme postojeće dozvole ovim televizijama, jer nisu ispoštovale zakonske obaveze kao emiteri sa nacionalnom pokrivenošću. Umesto obrazovnog programa, često se čuje govor mržnje, prikazuju scene nasilja i eksplicitnog seksa, pa čak i promovišu osobe sa debelim krivičnim dosijeima, u čemu prednjači među njima najgledaniji – TV Pink“, ističe DS.

Demokratska stranka upozorava REM da će snositi punu odgovornost, ako nacionalne frekvencije opet dodeli medijima koji već godinama unazad pomažu urušavanju obrazovanja građana Srbije, umesto da ga unapređuju, a na šta su bili obavezni zakonskim i podzakonskim aktima koji regulišu ovu oblast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari